«Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων»

Ιστορικό | Οργάνωση & Διοίκηση | Δραστηριότητες | Νέα | Συμμετοχές | Ομάδες Στόχου | Φωτογραφίες | Επικοινωνία

Φωτογραφίες

                          
Συμμετοχή της Προισταμένης του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων στην εβδομάδα Kirchentag που οργάνωσε η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας στο Βερολίνο από τις 24-28 Μαίου 2017.


                             
Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του "Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων".


        
Παρουσίαση της Αθανασίας Σταθοπούλου στην εκδήλωση/ημερίδα των Γιατρών του Κόσμου στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με θέμα "Η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα Πρόσφατες εξελίξεις – Προκλήσεις"
Η κυρία Σταθοπούλου παρουσίασε εισήγηση με θέμα "Ασυνόδευτοι ανήλικοι σε αναμονή- υποθέσεις Δουβλίνου που χειρίστηκε η νομική υπηρεσία του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων"


     
φωτογραφίες από τις εργασίες της Ολομέλειας του EASO με θέμα
"κοινή ανάλυση για χώρες καταγωγής αιτούντων άσυλο στο σχέδιο της νέας Οδηγίας για τις διαδικασίες ασύλου"


     
Συμμετοχή Ευθαλίας Παππά σε workshop του EASO με θέμα
"κοινή ανάλυση για χώρες καταγωγής αιτούντων άσυλο στο σχέδιο της νέας Οδηγίας για τις διαδικασίες ασύλου"


              
Η αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του CCME στις 26 Οκτωβρίου 2016 είχε συνάντηση με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κο Philippe Leclerc στα γραφεία του UNHCR στην Αθήνα.


     
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στις 25 Οκτωβρίου 2016 δέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της CCME (βλέπε: http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1958)


              
Συνεδρίαση της Ex Com του CCME, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 24 έως 26 Οκτωβρίου 2016. Η Συνεδρίαση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αποστολικής Διακονίας στο Συνοδικό Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


        
Δωρεά από Μαζί για το Παιδί στο Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων σχολικών ειδών

Την Τρίτη 13/9/2016 η ΜΚΟ Μαζί για το Παιδί προσέφερε στο Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, έπειτα από σχετικό αίτημα της κοινωνικής υπηρεσίας, σχολικά είδη όπως σχολικές τσάντες, γραφική ύλη, είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας των επωφελούμενων των δράσεων του Γραφείου.
Η προσφορά σε είδη ήταν πολύ γενναιόδωρη, γεγονός που θα καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τις αναγκές των παιδιών και των οικογενειων προσφύγων και αιτούντων άσυλο που εξυπηρετεί ο φορέας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!


           
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στις 7 Δεκεμβρίου 2015 δέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ολιγομελή αντιπροσωπεία πολιτικών του Δανικού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον Λουθηρανό Επίσκοπο Κοπεγχάγης κ. Peter Skov-Jakobsen προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την προσφυγική κρίση. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Niels Nymann Eriksen, η κ. Mette Bock, βουλευτής της Liberal Alliance, η κ. Karen Johanne Klint, βουλευτής των Social Democrats, η κ. Margrete Auken, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Dan Biswas και ο κ. Kenneth Brant Hansen από την οργάνωση Faros καθώς και η κ. Laura Friis Wang, δημοσιογράφος. Στην συνάντηση παρεβρέθησαν ο Πρόεδρος του “Κέντρου”, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο Διευθυντής, Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, η Προϊσταμένη του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων κ. Ευθαλία Παππά και οι συνεργάτες του “Κέντρου” κ. Ευαγγελία Δουρίδα και κ. Ζακία Άκρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρα η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα γραφεία του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων.


                 
Συμμετοχή της κ. Ευθαλίας Παππά εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος στην 3η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του CCME (Διεκκλησιαστική Επιτροπή για τους Μετανάστες στην Ευρώπη), 15-18 Οκτωβρίου 2015, Τιμισοάρα Ρουμανίας
καθώς και συμμετοχή της στην Ημερίδα που οργάνωσε η Ορθόδοξη Μητρόπολη του Banat (16/10/2015)
με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές Εκκλησίες απέναντι στο Μεταναστευτικό Φαινόμενο».


     
Επίσκεψη (15-17/9/2015) στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ειδομένη, Αθήνα) εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας από Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία μαζί με εκπροσώπους του CCME. Συμμετείχαν ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ευρώπης, David Hamid, ο Επίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Abna Angealos, ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Churches together in Britain and Ireland / Εκκλησίες Μαζί στη Βρετανία και Ιρλανδία, πάστορας Bob Fyffe, ο Torsten Moritz, από CCME, Βρυξέλλες, δημοσιογράφοι κλπ. Στην Αθήνα συναντήθηκαν και με τον Σεβασμιώτατο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ενώ το πρόγραμμα επισκέψεων στην Αθήνα (συνάντηση με Ύπατη Αρμοστεία, αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης κο Μουζάλα, επίσκεψη σε χώρους όπου είχαν καταλύσει οι πρόσφυγες) είχε οργανώσει η προϊσταμένη του ERP, κ. Ευθαλία Παππά που τους συνόδεψε και στο πρόγευμα που παρέθεσε προς τιμή τους ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα.


           
           
     
Επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη, Ειδομένη, Πρέσοβο μελών της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας και της Διακονικής Υπηρεσίας/Diakonie ( 27-28/9/2015). Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Βερολίνου, Dr. Markus Dröge, ο Πρόεδρος της Diakonie, Ulrich Lilie, ο εκπρόσωπος της Προτεσταντικής Εκκλησίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, Dr. Martin Dutzmann, ο εκπρόσωπος της, Diakonie για θέματα παροχής υλικής βοήθειας σε καταστάσεις καταστροφών, Martin Keßler, η εκπρόσωπος τύπου της Diakonie, Anieke Becker, πολλοί δημοσιογράφοι καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της Diakonie, που εργάζονται στο Βερολίνο σε επιτελικό επίπεδο. Στην αποστολή στην Ειδομένη και Πρέσοβο/Σερβία την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου είχε προσκληθεί να συμμετέχει και η προϊσταμένη του ERP, κ. Ευθαλία Παππά.


     
Συμμετοχή της κ. Ευθαλίας Παππά στο «Περίπατο» από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού (Μαξίμου) που διοργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου 2015.


     
Διανομή υποδημάτων σε ανήλικους επωφελούμενου του ERP από την ΜΚΟ “Μαζί για το παιδί” (28/5/2015).

  
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κος Ιερώνυμος στις 9 Ιουνίου 2015 δέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέλη του τοπικού κοινοβουλίου της Βεστφαλίας και της Ρηνανίας, εκπροσώπους των Ευαγγελικών Εκκλησιών των αντίστοιχων ομοσπονδιακών κρατιδίων, τη Γενική Γραμματέα της CCME (Διεκκλησιαστική Επιτροπή για τους Μετανάστες στην Ευρώπη) καθώς και τον Πρόεδρο, τον Διευθυντή και συνεργάτες του “Κέντρου”.


  
Συμμετοχή της κ. Ευθαλίας Παππά στη συνεδρίαση της Ex Com του CCME, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, από 24 έως 25 Απριλίου 2015.


           
Συμμετοχή της Ευθαλίας Παππά στην πρώτη συνάντηση του Ευρωπαικού Φόρουμ για τη Μετανάστευση που οργάνωσε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαικήη Επιτροπή στις 26&27 Ιανουαρίου 2015. Συμμετείχαν εκατοντάδες εκπρόσωποι εθνικών οργανώσεων από χώρες της Ένωσης, στελέχη της Επιτροπής, του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ευρωπαικών Θεσμικών Οργάνων (EASO, FRA), Ευρωπαικές Οργανώσεις. Τη στρογγυλή τράπεζα της δεύτερης μέρας προλόγισε ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το θέμα της διοργάνωσης ήταν οι μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο και η αναζήτηση ασφαλών διόδων για νόμιμη μετανάστευση και προστασία των ατόμων που διώκονται στις χώρες καταγωγής.



Συμμετοχή της κ. Ευθαλίας Παππά στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Ex Com του CCME, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από 1 έως 2 Δεκεμβρίου 2014.


Συμμετοχή της κ. Εύης Καρδαμάκη, δικηγόρου του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων (δεύτερη από αριστερά προς δεξια) στη συνέντευξη τύπου με θέμα: "Συνθήκες διοικητικής κράτησης & πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου" (βλέπε σχετική έκθεση)


     
 
Δράση δημιουργικής απασχόλησης ασυνόδευτων ανηλίκων κρατούμενων στο Κέντρο Φύλαξης Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, την οποία διοργάνωσε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, η Κοινωνική Υπηρεσία του ανωτέρω Κέντρου Φύλαξης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ-MOSAIC και το "Κέντρο". Αναφορά για την Εκδήλωση


Συμμετοχή της κ. Ευθαλίας Παππά, Προϊσταμένης του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων
στο International Detention Coalition Workshop το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Bρυξέλλες, 26-29 Μαρτίου 2014.

Συμμετοχή του Διευθυντή του Κέντρου, π. Τιμόθεου Άνθη, της Προϊσταμένης του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, κ. Ευθαλίας Παππά καθώς και της Γενικής Γραμματέως της Διεκκλησιαστικής Επιτροπής για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (Churches' Commission for Migrants in Europe) κ. Ντόρις Πέρσκε στον Πέμπτο Διάλογο για τις Προκλήσεις της (Διεθνούς) Προστασία των προσφύγων, εκτοπισμένων και ανιθαγενών προσώπων με τίτλο "Πίστη και Προστασία", τον οποίο διοργάνωσε o Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Aντόνιο Γκουτέρες, στις 12-13 Δεκεμβρίου 2012, στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού.
 
Επίσκεψη στις 14 Απριλίου 2014 του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα μετά κληρικών της Μητροπόλεως, του Διευθυντή του "Κέντρου", Αρχιμ. Τιμόθεου Άνθη καθώς και λοιπών συνεργατών του "Κέντρου" στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας και στο Χώρο Κράτησης Ανηλίκων Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας. Επανένωση Αφγανού ασυνόδευτου ανηλίκου που διέμενε στην Ελλάδα με την οικογένεια του στην Γερμανία, κατόπιν ενεργειών του ERP.