Κεντρική σελίδα Επιτροπής
Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Μόσχα
για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ

(19/03/2013)

Ξεκινά αύριο στην Μόσχα η μεγάλη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ, στην οποία μετέχει το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Έκθεση αυτή αποτελεί από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, το δε έτος 2012 την επισκέφτηκαν 82.933 άτομα, εκ των οποίων σε ποσοστό 74% επαγγελματίες του τουρισμού. Φέτος στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), ανάμεσα στους 57 συνεκθέτες, και σε ειδικό χώρο, φιλοξενούνται και οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες διά του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, διαθέτουν ρωσόφωνο υλικό των Ι. Μονών και Ι. Προσκυνημάτων τους.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, αποτελούμενη από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, και κ. Χρήστο Πετρέα, Επιστημονικό Συνεργάτη αυτού, μερίμνησαν σήμερα στον εκθεσιακό χώρο για την παραλαβή και τακτοποίηση του υλικού, καθώς και την διακόσμηση του χώρου, από τον οποίο το ως άνω υλικό πρόκειται να διατεθεί κατά τις επόμενες ημέρες στους τουριστικούς πράκτορες και λοιπούς επαγγελματίες επισκέπτες της εν λόγω Εκθέσεως.

Στη συνέχεια, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα συνάντηση της Αντιπροσωπείας με τον Γενικό Πρόξενο κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΩΤΑ, όπου ενημερώθηκε για τις θετικές εξελίξεις ως προς την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας.

Η Αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τις πρόσφατες δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος στα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού, όπου ιδιαίτερος λόγος έγινε για την πρόσφατη υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και τη συμμετοχή της διά του Συνοδικού Γραφείου σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις. Συζητήθηκαν επίσης τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, το βράδυ, η Αντιπροσωπεία είχε δίωρη συνάντηση συνεργασίας με την κ. Tatiana Zotova, εκ των ιδιοκτητών του ρώσου Tour Operator "Labirint", ενός εκ των μεγαλυτέρων ρωσικών τουριστικών γραφείων, και των συνεργατών της κ. Marina Zatsepina και κ. Platon Klimenok, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές του προσκυνηματικού τουρισμού από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής