Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(04/06/2013)



Επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Βουλγαρία
για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού


Αφίχθηκε σήμερα, 4 Ιουνίου 2013, στη Σόφια, η επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τους κκ. α) Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και Αξιότιμο κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη, του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό την συνεργασία επί θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη του Θρησκευτικού λεγόμενου Τουρισμού, αφενός με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και τον νέο Πατριάρχη Aυτής κ.κ. Νεόφυτο, και αφετέρου, με πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και τουριστικούς Φορείς της χώρας.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται κατόπιν προσκλήσεως του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας προς την Εκκλησία της Ελλάδος και το Συνοδικό Γραφείο Αυτής, με σκοπό την συγκρότηση «Συμφώνου Συνεργασίας» κοινών δράσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών, στο ως άνω θέμα.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα γίνει επισήμως δεκτή αύριο Τετάρτη 5.6.2013, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο των προκαθορισμένων συναντήσεων, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησιας της Ελλάδος, είχε εκτενή συνάντηση εργασίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας με τον Καθηγητή Dr. Habil Ivan ILCHEV, Πρύτανη αυτού, τον Πρόεδρο Dr. Vasil MARINOV και τους Καθηγητές του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, κα Marianna ASSENOVA, κ. Athanase KAZAKOV, και κ. Bayko BAYKOV, ως και τον Καθηγητή Dr. Habil Bojidar ANDONOV, Αντιπρόεδρο του Τμήματος Θεολογικών Σπουδών. Κατ’ αυτήν κατατέθηκαν από τις δύο πλευρές απόψεις και προτάσεις για κοινές δράσεις, όπως ο από κοινού σχεδιασμός πολιτιστικών δρόμων, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας η Αντιπροσωπεία παρακάθισε σε δείπνο εργασίας, που ευγενώς παρέθεσε ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Σόφια, κ. Θρασύβουλος Σταματόπουλος, μετά των συνεργατών του, όπου η Αντιπροσωπεία ενημέρωσε αρχικά για την στρατηγική και τις μέχρι σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και, στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Πρεσβείας της Ελλάδος, που αφορούν τα θέματα Τουρισμού, στην Βουλγαρία. Ευχαρίστησε τέλος και τους κ. Αργύρη Μακρή, Αναπληρωτή Επικεφαλή Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Βουλγαρία και την Κα Θεολογία Βούλγαρη, Προϊσταμένη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, στελεχών της Πρεσβείας για την βοήθεια τους στην προετοιμασία συναντήσεων.

Στις επόμενες ημέρες της παραμονής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην χώρα, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συναντήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Κα Δήμαρχο της Σόφιας, και επαγγελματικούς τουριστικούς Φορείς.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής