Υποεπιτροπή Υποτροφιών
της Συνοδικής επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος προκηρύσσει διά τό ἀκαδημαϊκόν ἔτος 2023-2024 ὑποτροφίας εἰς Ἕλληνας καί Ἀλλοδαπούς διά πανεπιστημιακάς σπουδάς. Πᾶς ἐνδιαφερόμενος δύναται νά λάβῃ πληροφορίας ἐκ τοῦ κανονισμοῦ χορηγήσεως ὑποτροφιῶν, ὅστις παρατίθεται ἐνταῦθα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ


Πρόεδρος: ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος

Γραμματεύς: ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης

Τηλέφωνο: 210 7272263, e-mail: ypotrofies.ecclesia@gmail.comΤελετή παραδόσεως υποτροφιών από την Εκκλησία σε φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδέςTην Δευτέρα 5/9/2022, μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης Συνεδρίας της νέας Δ.Ι.Σ. (166η Συνοδική Περίοδος), πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η τελετή παραδόσεως 106 υποτροφιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές για έναρξη ή συνέχιση των σπουδών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ανανεώθηκε η υποτροφία ή δόθηκε για πρώτη χρονιά σε 79 Έλληνες φοιτητές, για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Επίσης χορηγήθηκαν υποτροφίες και σε 27 αλλοδαπούς φοιτητές για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα. Για τους αλλοδαπούς φοιτητές που ξεκινούν για πρώτη φορά τις σπουδές στην Ελλάδα, η υποτροφία καλύπτει και το έτος προπαρασκευής για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023 ανέρχεται συνολικά σε 381.600 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελετή και το θεσμό της χορηγίας των υποτροφιών που συντονίζεται από την Υποεπιτροπή Υποτροφιών της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων, δείτε εδώ.
«Περί παρατάσεως προθεσμίας ὑποβολῆς αἰτήσεων διά τήν χορήγησιν ὑποτροφιῶν ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
διά τό ἀκαδημαϊκόν ἔτος 2020 - 2021»
A' Θεολογική Ημερίδα Αλλοδαπών Υποτρόφων
της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 9.00 π.μ
(αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου, Ιασίου 1)


Δελτίο Τύπου (29/10/2019) (αρχείο PDF)
Πρόσκληση
Πρόγραμμα

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα αλλοδαπών υποτρόφων της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα στο Συνοδικό Μέγαρο. Επισυνάπτονται ο Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κου. Ιερωνύμου Β', το Δελτίο Τύπου, οι εισηγήσεις των υποτρόφων και φωτογραφικό υλικό.


Προηγούμενη σελίδα