Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος: Οι ύμνοι προς την Παναγία είναι οι ρίζες που μας ενισχύουν

22.3.2024     Ώρα ανάρτησης: 9:03:03 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών έψαλε σήμερα το απόγευμα την πρώτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μετά την Ακολουθία ο Προϊστάμενος του ναού, π. Θωμάς Συνοδινός, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ευχήθηκε να έχει υγεία και τον κάλεσε να ευχηθεί για όλους, για την πατρίδα και για όλα όσα συμβαίνουν, τα οποία, όπως είπε ο π. Θωμάς, ο Μακαριώτατος τα χειρίζεται με άψογο τρόπο.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους πατέρες και τους πιστούς που συμμετείχαν στην Ακολουθία και τόνισε: «Δεν πρέπει τις δυσκολίες να τις αφήνουμε να υπερβαίνουν τις δυνάμεις και την υπομονή που μας έχει δώσει ο Θεός. Αντιθέτως θα πρέπει να τις βλέπουμε σαν «ευκαιρίες» που μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ισχυρούς. Άλλωστε, όταν φυσάνε οι αέρηδες λυπούμαστε τα δέντρα που ταλαιπωρούνται, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι έτσι δυναμώνουν οι ρίζες τους. Οι ρίζες οι δικές μας πηγάζουν από αυτούς τους χώρους. Απόψε, οι ύμνοι προς την Παναγία, γίνονται δυνατές ρίζες που μας ενισχύουν στην διακονία μας, στην οικογένειά μας, στις δυσκολίες της ζωής».


  Τελευταία Άρθρα