Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ

26.5.2023     Ώρα ανάρτησης: 6:37:57 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρ. Αμερικής κύριο Δημήτριο (Τρακατέλλη).

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικὴς κ. Νικόλαος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος καλωσόρισε τους παρευσρικσόμενους και έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο και στην προσφορά του Σεβασμιωτάτου. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στην συνέχεια ανέγνωσε το ψήφισμα ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος κι αμέσως μετά επιδόθηκαν στον Σεβασμιώτατο η περγαμηνή από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, και η τιμητική πλακέτα από τον Πρύτανη.

Αμέσως μετά, ο τιμώμενος Επίτιμος Καθηγητής Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Η δημιουργική δύναμη της ‘διακονίας του λόγου’ (Πράξ. 6,4)».