ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Αύγουστο
(28/8/2008).

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 28.8.2008, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
1. Η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

2. Στό τέλος του πρώτου μέρους της Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ., ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιώτατους Συνοδικούς Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυστόστομο, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, Ηλείας κ. Γερμανό καθώς και τον Γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) κ. Αντώνιο Ζαμπέλη, επισκέφθηκε τον Εξοχώτατο κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Υφυπουργοί Οικονομικών κ. Αντώνιος Μπέζας και Ιωάννης Παπαθανασίου, οι Γενικοί Γραμματείς και άλλοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες.

Ο Μακαριώτατος, αφού ενημέρωσε τον κ. Υπουργό σχετικά με τη σημασία της ένταξης της Εκκλησίας της Ελλάδος για χρηματοδότηση στα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενός κρίσιμου αριθμoύ ώριμων έργων και αύλων δράσεων τα οποία θα συμβάλουν στην κοινωνική και πoλιτιστική πρόοδο του τόπoυ, στον διοικητικό εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ανθρωπιστικού χαρακτήρα, του επέδωσε σχετικό Υπόμνημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Κατά την επιστροφή του ο Μακαριώτατος ενημέρωσε λεπτομερώς τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. σχετικά με την ανωτέρω συνάντηση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα αυτής.

3. Ἡ Δ.Ι.Σ.:
- Μελέτησε τα Πορίσματα Ημερίδος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων.
- Ενέκρινε Αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Εξωτερικό.
- Συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Η σημερινή Συνεδρία ήταν και η τελευταία της 151ης Συνοδικής Περιόδου. Μετά το πέρας της Συνεδρίας ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. για την συνεργασία τους με σκοπό την καλή έκβαση των θεμάτων της Εκκλησίας και ευχήθηκε δεόντως. Στη συνέχεια αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ. της 151ης Συνοδικής Περιόδου, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Πρόεδρο. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο και άλλοι Αρχιερείς, μέσα σε ατμόσφαιρα αγάπης και συγκινήσεως.

Η νέα Σύνοδος της 152ας Συνοδικής Περιόδου θα συνεδριάσει την 2α Σεπτεμβρίου 2008, ημέρα Τρίτη.




Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου