ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Ο δημόσιος ρόλος και λόγος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα
(23/4/2007).

Το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Φαινομένων της Ιεράς Σύνοδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου την Τρίτη 24 Απριλίου 2007 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο δημόσιος ρόλος και λόγος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα».

Στην Ημερίδα θα κάνουν εισηγήσεις: ο κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών με θέμα: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στις προκλήσεις της Νεωτερικότητας», ο κ. Δημήτριος Παπαϊωάννου, Θεολόγος- Εκπαιδευτικός – π. Ειδικός Γραμματέας του Υπ.E.Π.Θ. με θέμα: «Υπάρχει χώρος για την Εκκλησία στην Κοινωνία των Πολιτών;» η κ. Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «Η Θρησκεία ανήκει στην ιδιωτική η τη δημόσια σφαίρα;».

Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Ο δημόσιος λόγος και ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα» στην οποία θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων και θα συμμετάσχουν οι: κ. κ. Γεράσιμος Αρσένης, π. Υπουργός-Βουλευτής, Παναγιώτης (Πάνος) Παναγιωτόπου-λος, π. Υπουργός-Βουλευτής και Ιωάννης Κονιδάρης, Καθη-γητής Πανεπιστημίου Αθηνών.



Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου