ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Εικόνων Τέχνη
(28/3/2007).

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, ανακοινώνει ότι διοργανώνει Έκθεση Αγιογραφίας και λοιπών Εκκλησιαστικών Τεχνών, με τον τίτλο: «Εικόνων Τέχνη 2007», η οποία θα γίνει από 3 έως 16 Σεπτεμβρίου 2007 στην Αθήνα και στις αίθουσες 6 και 7 του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.
Θέμα της εκθέσεως θα είναι η «Εσχατολογία» και οι καλλιτέχνες πρέπει να εμπνευστούν από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καθώς και από την εικονογραφική εκκλησιαστική παράδοση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως 3 έργα τους για έκθεση, στο Γραφείο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών (οδός Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1), μέχρι την 15η Μαΐου 2007. Τα έργα αυτά πρέπει να έχουν ως μέγιστο πλάτος το 1 μέτρο και να συνοδεύονται από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή. Η αξιολόγησή τους θα γίνει από ειδική επιτροπή.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 7.00 μ.μ., από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος (www.ecclesia.gr) η να επικοινωνήσεται με τον Γραμματέα της Επιτροπής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Αντωνίου (τηλ. 210.72.72.212-213).


Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου