ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Προσκύνημα-επιβράβευση των Εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό "Απόστολος Παύλος"
(28/9/2006).

Mε στόχο την επιβράβευση όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των εχόντων την ευθύνη του συντονισμού, πλέον των 6.000 μαθητών, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα "Απόστολος Παύλος - Απόστολος της Ελλάδος - Απόστολος της Ευρώπης", πραγματοποιείται από αύριο 29 Σεπτεμβρίου και ως τις 2 Οκτωβρίου, Προσκηνυματικός Διάπλους σε Κύθηρα, Πάρο και Τήνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Αναπτύξεως,

Με το προσκύνημα αυτό, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις, για την παρουσίαση και τη βράβευση των εκθέσεων και των λοιπών εργασιών των μαθητών, με θέμα τον Ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος, Απόστολο των Εθνών Παύλο, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Τουριστικής Αναπτύξεως. Η ενεργός συμμετοχή των ανά την Ελλάδα μαθητών, στον εν λόγω Διαγωνισμό, τον οποίον διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Κατά τον Διάπλου προς Κύθηρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η Πρώτη Ημερίδα για θέματα προσκυνηματικών περιηγήσεων, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, και της Υπουργού Τουριστικής Αναπτύξεως κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά. Την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα εκπροσωπήσει η Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων κ. Ι. Παπαγεωργίου και τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο κ. Ανδρέας Πίλιας. Στο διάλειμμα της Ημερίδας θα εγκαινιασθούν οι εκθέσεις των γραπτών δοκιμίων και των ψηφιακών δίσκων των μαθητών που διακρίθηκαν για τον Απόστολο Παύλο.

Το Σάββατο το πρωί, 30 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες του Διάπλου θα επισκεφθούν το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και θα δοθεί επίσημη δεξίωση για τους επισήμους από τις Τοπικές Εκκλησιαστικές καί Πολιτικές Αρχές του νησιού.

Μετά την αναχώρηση για την Πάρο θα εγκαινιασθεί από τον Μακαριώτατο η έκθεση εικαστικών έργων για τον Απόστολο Παύλο των μαθητών που διακρίθηκαν.

Το πρωί της Κυριακής, 1ης Οκτωβρίου θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των επισήμων και των λοιπών συμμετεχόντων.

Μετά την αναχώρηση το πλοίου, το απόγευμα της Κυριακής, για την Τήνο, θα γίνει η παρουσίαση του έργου της Μ. Κ. Ο. «Αλληλεγγύη» από τον Διευθυντή της κ. Δ. Φουρλεμάδη. Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Το ίδιο απόγευμα το πλοίο θα φθάσει στην Τήνο. Οι επιβάτες θα μεταβούν για προσκύνημα στο Ναό της Παναγίας, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία. Θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα.
Ο Διάπλους θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα το πρωί με την άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.