ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Πανηγυρική τελετή υποδοχής της δευτεραθλήτριας κόσμου
(6/9/2006).

Πανηγυρική τελετή υποδοχή της Δευτεραθλήτριας κόσμου Εθνικής Ομάδος Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνοδικό Μέγαρο, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στη διάρκεια της τελετής, ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ελληνικής ομάδας, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που σας υποδεχόμαστε σήμερα για να σας σφίξουμε το χέρι λέγοντάς σας λόγια αγάπης, τιμής και εκτίμησης γι’ αυτό το οποίο έχετε επιτύχει και για το οποίο ολόκληρος ο Ελληνικός λαός πανηγυρίζει αυτές τις ημέρες. Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε την γιγαντιαία προσπάθεια που κατεβάλατε για να επιτύχετε αυτό που κατορθώσατε και προσευχόμασταν να σας δίνει ο Θεός τη δύναμη που σας χρειαζόταν, ομόνοια, συνεργατικότητα, αλληλεγγύη, ομαδικότητα. Δεν έχει σημασία αν δεν καταφέρατε να πάρετε το χρυσό μετάλλιο. Για μας έχει αξία η προσπάθεια που κάνατε και την οποία όλοι έχουμε εκτιμήσει».
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τόνισε με έμφαση προς τους αθλητές ότι «όχι μόνο σ’ εμάς αλλά κυρίως στα νέα παιδιά δώσατε παράδειγμα αξιομίμητο. Αυτή η μεγάλη προσφορά που κάνατε στη σημερινή νεολαία, νέοι εσείς, είναι πιο σημαντική και από τα επιτεύγματά σας, ένα μάθημα εργατικότητας, οργανωτικότητας, αποτελεσματικότητας, μάθημα υπακοής, εγκράτειας στη ζωή σας, προγραμματισμού, γιατί μόνον έτσι μπορεί κάποιος να κατακτά τους στόχους που βάζει στη ζωή του
Εμείς, ως άνθρωποι της Εκκλησίας, ευχαριστούμε το Θεό γιατί σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, όπου γκρεμίζονται τόσες πολλές αξίες, αποδείξατε ότι οι Έλληνες μπορούμε να αντιστεκόμαστε, να επιμένουμε, να επιτυγχάνουμε αυτά τα οποία ονειρευόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι αν όλοι προσανατολιστούμε σ’ ένα τέτοιο στόχο και σκοπό η ευλογία του Θεού είναι μαζί μας και, μαζί με τη προσωπική συμβολή του καθενός, μπορούμε να επιτύχουμε αυτά που ίσως φαίνονται να αποτελούν για πολλούς άλλους όνειρα αξεπέραστα…»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Προπονητής της Εθνικής Ομάδος κ. Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος τόνισε:
«Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που κάναμε όλους τους Έλληνες να ζήσουν στιγμές που μπορούν να τους βοηθήσουν στο μέλλον να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν ψηλά.
Ευχαριστούμε την Εκκλησία μας για την ευλογία του Θεού η οποία μας βοηθά να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και να βάζουμε το εγώ μας πιο κάτω από την ομάδα, κάτι το οποίο μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης ώστε να φέρουμε νίκες οι οποίες έκαναν όλους τους Έλληνες να αισθανθούν ότι μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα στη ζωή τους.
Ελπίζουμε το παράδειγμα των νέων παιδιών, με τα οποία συνυπάρχω και συνεργάζομαι, με τον χαρακτήρα που δείχνουν πασάροντας ο ένας στον άλλον, όσο μπορούν καλύτερα, βάζοντας τον εγωισμό τους πιο κάτω, να είναι παράδειγμα για τα νέα παιδιά.
Θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας γιατί ξέρουμε ότι οι επιτυχίες πολλές φορές επηρεάζουν το χαρακτήρα. Ελπίζουμε με τη βοήθεια του Θεού να μην επηρεαστεί ο χαρακτήρας μας ώστε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση».

Το λόγο ακολούθως πήρε ο Αρχηγός της Ομάδος κ. Μιχάλης Κακιούζης, που σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή που είμαστε εδώ ανάμεσά σας. Αισθανόμαστε όμορφα ξέροντας ότι όλοι εσείς οι Πνευματικοί μας Πατέρες προσεύχεστε για μας στο Θεό για υγεία και ευημερία και αυτό για μας είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να πάρουμε»



Εκ του Γραφείου Τύπου