ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Η Ι. Σ. διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Μονοτονικό:εμπειρία 25 ετών"
(18/5/2006).

Ημερίδα με θέμα: "Μονοτονικό: Εμπειρία 24 ετών", αφιερωμένη στο θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και ειδικώτερα στον τονισμό της, διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την Δευτέρα 22 Μαΐου 2006 στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου), υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, και με φορέα διοργάνωσης την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτισμικής Ταυτότητος.
Οι εργασίες της Ημερίδας θα αρχίσουν στις 18:30 και τους συμμετέχοντες θα χαιρετήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της διοργανώτριας Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.
Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις:
α) "Η γλωσσική παιδεία στη Χώρα μας: αποτιμήσεις και προοπτικές" με εισηγήτρια την Ελλογιμωτάτη κ. Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο Ενώσεως Ελλήνων Φιλολόγων.
β) "Παιδεία - Ευκολία: συνώνυμα; ", με εισηγητή τον Εντιμότατο κ. Ιωάννη Κ. Τσέγκο, Ψυχίατρο, Διευθυντή του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.
γ) "Υπέρ του μονοτονικού με ενστάσεις", με εισηγητή τον Ελλογιμώτατο κ. Ιωάννη Μενούνο, Δρ Φιλολογίας, Συγγραφέα τ. Λυκειάρχη.
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση επί των Εισηγήσεων

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.