ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Η Ι. Σ. διοργανώνει τον Β΄Διάλογο με την Κοινωνία
(4/5/2006).

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέχεια του πρώτου Διαλόγου με την Κοινωνία, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2005, διοργανώνει και τον δεύτερο Διάλογό Της με διαφόρους φορείς της Κοινωνίας το Σάββατο 6 Μαΐου 2006 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος, με θέμα: «Αγιότητα και Εκκοσμίκευση στη ζωή της Εκκλησίας». Βασικοί ομιλητές θα είναι: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Κα-θηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Δικαιάκος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Θηβών και Λεβαδείας και ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης. Οι δυό πρώτοι θα προσεγγίσουν το θέμα της Αγιότητας τόσο από την θεολογική του διάσταση, όσο και από τις διάφορες αποκλίσεις που παρατηρούνται από κληρικούς η λαϊκούς στην έννοια της Αγιότητας, ενώ οι δυό άλλοι θα ασχοληθούν με τον όρο της εκκοσμίκευσης, κατ' αρχήν από την αρνητική πλευρά, που δυστυχώς παρουσιάζεται μέσα στην Εκκλησία, και στην συνέχεια από τα θετικά στοιχεία υπάρχουν κατά την πορεία Της ανά τους αιώνες.
Θα συμμετάσχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Θεσσαλίας και εκπρόσωποι κοινωνικών, πολιτιστικών, εκκλησιαστικών, εκπαιδευτικών, πολιτικών, φιλανθρωπικών και λοιπών φορέων της τοπικής κοινωνίας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει διάλογος σε τέσσερις ομάδες εργασίας και εν συνεχεία θα αναγνωσθούν στους συνέδρους τα πορίσματα των παραπάνω ομάδων.
Όλες οι παρατηρήσεις και προτάσεις των πιστών-μελών της Εκκλησίας θα μεταφερθούν αυτούσιες στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για περαιτέρω επεξεργασία και λήψη νέων μέτρων και αποφάσεων.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου.