ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Συνέρχεται την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η Δ.Ι.Σ.
(1/2/2010).

Συνέρχεται την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, κατ' απαίτησιν του Εκκλησιαστικού Τυπικού, θα προεορτασθεί η μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Πεντέλης Συνοδική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Στη συνέχεια στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος Κατερέλος με θέμα: «Ο ιερός Φώτιος και το πρωτείον του επισκόπου Ρώμης».

Στις 13.00 ο Μακαριώτατος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν των Ελλογιμωτάτων Καθηγητών των Θεολογικών Σχολών το οποίο θα τιμήσει με την παρουσία Του ο ευρισκόμενος στην Αθήνα Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου