ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Ειρηνική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέοντος
(29/10/2009).

Ειρηνική επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από 2 έως 9 Νοεμβρίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων. Ο Σεβασμιώτατος και η Συνοδεία του αφικνούνται στο Αεροδρόμιο " Ελ. Βενιζέλος " την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου με την πτήση 0232 της εταιρείας Malev Airlines στις 15:50. Θα τον υποδεχθούν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οικείος Ιεράρχης, Mέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, ο Πρέσβυς της Φινλανδίας στην Αθήνα καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 επίσημος Δοξολογία για την άφιξη του Προκαθημένου της Φινλανδικής Εκκλησίας στον Ι. Ν. της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου και κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την επομένη, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα 9.30, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και Πάσης Φινλανδίας κ. Λέων θα επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου σε πανυγηρική τελετή θα του απονεμηθεί η ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τιμητικές διακρίσεις και δώρα θα επιδοθούν και στα μέλη της Συνοδείας του. Ακολούθως θα μεταβούν στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας κ. Λέων θα παρακαθήσει σε δείπνο στην κατοικία του Πρέσβεως της Φινλανδίας στην Αθήνα κ. Erkki Huittinen.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας κ. Λέων θα επισκεφθεί, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ώρα 9.00 τον Άρειο Πάγο κάτω από την Ακρόπολη, και θα ξεναγηθεί στο νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, στις 12,00 τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και το απόγευμα της ιδίας ημέρας την Ι. Μονή Νταού Πεντέλης.
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ώρα 9,00 θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Μπενάκη.
Το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2009 ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας κ. Λέων θα μεταβεί στην Κέρκυρα, όπου υπάρχει ειδικό πρόγραμμα και από όπου θα επιστρέψει την επομένη.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών με την συμμετοχή των δύο Προκαθημένων των Εκκλησιών Ελλάδος και Φινλανδίας καθώς και Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και Ιερέων.

Ο Άρχιεπίσκοπος Φινλανδίας και η Συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 στις 16:30 με την πτήση 0233 της εταιρείας Malev Airlines.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου