ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Αύγουστο
(26/8/2009).

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, όπως ιδρύσεις Ιερών Μονών και εγκρίσεις Εσωτερικών Κανονισμών λειτουργίας Ιερών Μονών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά από αναφορές και ερωτήματα Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και πολλών πιστών, σχετικά με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφαλίσεως (Α.Μ.Κ.Α.), απέστειλε το θέμα στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων, για να μελετήσει και να εισηγηθεί επ’ αυτού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε την συγκρότηση Επιτροπής, με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και Σύμβουλο τον κ. Κωνσταντίνο Κασσιό, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, με σκοπό την συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων και Περιφερείας Αττικής, για την συμμετοχή της Εκκλησίας στα προγράμματα της αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν. Η Εκκλησία, με την συμμετοχή των κληρικών Της, των μοναχών, των πιστών και των νέων, θα συμβάλει στις αναδασώσεις των περιοχών αυτών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Έκθεση της διενεργηθείσης εξετάσεως υπό της «Επιτροπής Ακροάσεως των διατελεσάντων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ο. "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" για τα έτη 2002 – 15.5.2008 και λοιπών εμπλεκομένων υπευθύνων».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Συνοδικό Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατο Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος αποτελούσε Μέλος της Συνοδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κατά την επίσκεψή του στην Ίμβρο, σχετικά με τις θρησκευτικές συνάξεις για την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και για τις εκδηλώσεις αγάπης και τιμής των κατοίκων προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στην Ιερά Σύνοδο τις ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Μετά το διάλειμμα, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες, επισκέφθηκαν τις πληγείσες, από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαϊές, περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, και τις Ιερές Μονές Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης και Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης. Ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, έγιναν αυτόπτες του μεγέθους της καταστροφής και ενημερώθηκαν από τους κατοίκους και τους Μοναχούς, για τα προβλήματα και τις ανάγκες των περιοχών αυτών.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου