ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΩΝ


Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενη σελίδα | Εκτύπωση


Προσηλυτιστικές εκδηλώσεις νεοπροτεσταντικής οργάνωσης
(26/6/2008).

Σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών εκδηλώσεών της η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», προγραμματίζει, για τον μήνα Ιούλιο 2008, στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ηλείας, νέα δραστηριότητα υπό τον τίτλο «Ιησούς του Ναυή».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ομάδας αυτής, επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, «οι μεν λατρευτές δια-φόρων ειδώλων και στην άλλη κατάταξη λατρευτές του γιου του Θεού», έχουν σκοπό «όπως κατάκτησε ο Ιησούς του Ναυή την γη της Επαγγελίας», με τον ίδιο τρόπο να περπατήσουν κι εκείνοι σε «κάθε γωνιά της πατρίδας μας», ώστε να γνωρίσουν οι .... Έλληνες Ορθόδοξοι τον Χριστό, σαν να τον αγνοούν εδώ και 2000 χρόνια.

Πρόκειται για μια από τις ομάδες, που τα καλοκαίρια του 2004 και του 2006 κατέκλυσαν τα νησιά μας με διάφορα προσηλυτιστικά έντυπα.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά, ότι η Ορθόδοξη Πίστη είναι η πίστη του Χριστού και των Αποστόλων Του, ότι η σωτηρία είναι δωρεά του Χριστού και ότι ο κάθε χριστιανός σώζεται όταν ζει ενωμένος με τον Χριστό, ως μέλος του Σώματος του Χριστού που είναι η Εκκλησία (Εφεσ. 5, 23, Α Τιμ. 3,15). Όλες οι προσηλυτιστικές δραστηριότητες υπηρετούν ύποπτες, ανθρώπινες σκοπιμότητες.

Εξ άλλου, το Σύνταγμα της Πατρίδας μας (άρθρο 13) απαγορεύει τον προσηλυτισμό.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου