Κεντρική σελίδα Επιτροπής
Συνάντηση του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσoστόμου
με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου

(26/03/2013)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2013

Οι δυνατότητες προώθησης του Προσκυνηματικού και Θρησκευτικού Τουρισμού στη Βόρειο Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας Πολιτείας-Εκκλησίας, εν όψει και των εορταστικών εκδηλώσεων τον επόμενο Μάιο για τα 1150 χρόνια από την έναρξη του ιεραποστολικού έργου των φωτιστών των Σλάβων, Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης, 26 Μαρτίου 2013, στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Η συνάντηση αυτή έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με την σειρά της αποφάσισε η ενημερωτική αυτή συνάντηση να γίνει με την ηγεσία του αρμοδίου Συνοδικού Γραφείου.

Κατά την συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο και των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων για τους δύο Θεσσαλονικείς Ιεραποστόλους, του Β? Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, στο οποίο θα προσκληθούν να συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και οι κυβερνήσεις χωρών με Ορθόδοξο ποίμνιο, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Μαΐου.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου για τον προσκυνηματικό περίπλου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου με τη συμμετοχή Ιεραρχών και μελών του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σε πόλεις και περιοχές που συνδέθηκαν με τις ιεραποστολικές περιοδείες του Αποστόλου Παύλου στον ελλαδικό χώρο, προτελευταίος σταθμός του οποίου θα είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Της συνάντησης του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου με τον Υπουργό κ. Θ. Καράογλου προηγήθηκε εκείνη με τον επιχώριο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες και την εν γένει δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ό,τι αφορά δε ειδικά το επερχόμενο Συνέδριο, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, και ο Γραμματέας αυτού, Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, είχαν συνεργασία με Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επί θεμάτων που άπτονται των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής