Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(23/03/2015)


Συνεργασίες της Αντιπροσωπείας
του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα (Ρωσία)




Μόσχα, 23 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015, που αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη αυτού. Οι επαφές περιέλαβαν συναντήσεις με εκκλησιαστικές αρχές, την επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση της Ελλάδος στη Ρωσία, θεσμικούς φορείς της ελληνικής ομογένειας, εκπροσώπους της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, Έλληνες και Ρώσους επαγγελματίες του Τουρισμού.

To πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2015 η Αντιπροσωπεία μετέβη στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, όπου είχε μακρά και εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνίδα Πρέσβη κ. Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία, μετά από σχετική ενημέρωση από το ιδιαίτερο γραφείο του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μόσχας, όπου ιερουργεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας. Μετά το πέρας των ακολουθιών του Εσπερινού και του Όρθρου, η Αντιπροσωπεία είχε εποικοδομητική κατ' ιδίαν συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιλαρίωνα επί θεμάτων που αφορούν τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις στις δύο Εκκλησίες.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, και μετά από σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος μετείχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ναό. Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο δεν κατέστη δυνατή, λόγω ασθενείας Αυτού.

Κατά την διαμονή της στη Μόσχα, η Αντιπροσωπεία είχε επίσης συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ρωσία, και σημείο αναφοράς και επικοινωνίας του Ελληνισμού στη Μόσχα και στις γύρω από αυτή περιοχές. Ο Σεβασμιώτατος φιλοξένησε τα Μέλη της Αντιπροσωπείας στο χώρο της Εξαρχείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα, και είχε τη δυνατότητα να συζητήσει επί μακρόν, μεταξύ των άλλων, και για θέματα κοινού εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής