Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(21/06/2013)Ξεκίνησε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση BITE στο Πεκίνο της Κίνας,
όπου συμμετέχει διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
και η Εκκλησία της Ελλάδος


Πεκίνο (Κίνα) 21 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, τις εργασίες της η Διεθνής Τουριστική Έκθεση BITE στο Πεκίνο της Κίνας, όπου συμμετέχει διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και η Εκκλησία της Ελλάδος. Στον ειδικό χώρο που διέθεσε ο ΕΟΤ εντός του ελληνικού περιπτέρου διανέμεται ήδη από το Συνοδικό Γραφείο οπτικοακουστικό υλικό (φυλλάδια, CD και DVD) στην αγγλική και στην κινεζική γλώσσα με θέμα Ιερά Προσκυνήματα, Μονές και Μνημεία της Χώρας μας. Το υλικό αυτό διέθεσαν στο Συνοδικό Γραφείο οι Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Δωδεκανήσου και της Πάτμου που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό προς τούτο Συνοδικό αίτημα.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, καί κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρακολούθησε την επίσημη τελετή εγκαινίων της ως άνω Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, όπου στο πρόσωπο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστασίου Λιάσκου, εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού, η Ελλάδα τιμήθηκε για την πολυετή της συμμετοχή.

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν οι κ. Αναστάσιος Λιάσκος, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Βασίλειος Κωστής, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Πεκίνο, όπου μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του και να επαινέσουν τους Έλληνες εκθέτες για το έργο τους. Στον ειδικό χώρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στους ως άνω εκλεκτούς επισκέπτες το σύνολο του διατιθέμενου οπτικοακουστικού υλικού, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο CD που προετοιμάστηκε από τον κ. Χρήστο Πιτσίλκα και συνεργάτες του (www.monastiria.gr) με τις ενέργειες και τον συντονισμό του Συν. Γραφείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με Τουριστικούς Επαγγελματίες της Κίνας. Επίσης έλαβε χώρα και η κοινή συνάντηση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστασίου Λιάσκου και Μελών της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Καθηγητή DAI Bin, Πρόεδρο, και Μελών της Διοίκησης της Κινεζικής Ακαδημίας Τουρισμού. Στο ιδιαίτερα θερμό κλίμα της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιάφεροντος και αντηλλάγησαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού.

Το βράδυ ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και της λοιπής Αντιπροσωπείας σε ελληνικό εστιατόριο της πόλης. Στο δείπνο παρακάθησαν και ο Συνταγματάρχης Άγγελος Χουδελούδης, Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στην Κίνα, ο Έλληνας επιχειρηματίας κ. Άρης Αργυρίου και άλλα μέλη της Ελληνικής Παροικίας του Πεκίνου.

Η Αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τις επαφές και συναντήσεις στο Πεκίνο.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής