Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(19/06/2013)Άφιξη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο


Πεκίνο (Κίνα) 19 Ιουνίου 2013

Έφτασε χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στην πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, καί κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό την συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BITE του Πεκίνου (21-23 Ιουνίου 2013).

Την Αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Εξοχώτατος κ. Βασίλειος Κωστής, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Πεκίνο, ο οποίος με συνεργάτες του παρέθεσε τιμητικό δείπνο και εξήρε την μεγάλη σημασία για τα δεδομένα της Κίνας της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ως άνω Διεθνή Έκθεση.

Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, η Αντιπροσωπεία μετέβη στα Γραφεία του ΕΟΤ στο Πεκίνο με σκοπό την συνεργασία με τον κ. Ιωάννη Πλεξουσάκη, Διευθυντή του Γραφείου, για την καλύτερη προβολή και προώθηση του οπτικοακουστικού υλικού περί των Ι. Μονών, Μνημείων και Προσκυνημάτων που διέθεσαν Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Δωδεκανήσου και η Ι. Μονή Αποκαλύψεως Πάτμου.

Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον αξιότιμο κ. Θεοφάνη Φραγκή, Ακόλουθο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κίνα, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην Απαγορευμένη Πόλη, τα Θερινά Ανάκτορα και άλλα σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και χώρους του Πεκίνου.

Αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, η Αντιπροσωπεία θα μεταβεί στον Εκθεσιακό Χώρο για την προετοιμασία του stand που διέθεσε εντός του ελληνικού περιπτέρου ο ΕΟΤ στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ θα έχει και συνάντηση με Τουριστικούς Πράκτορες και Γραφεία της Κίνας.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής