Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(17/11/2013)ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ (ΚΙΝΑ) -
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗΑφίχθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στη Σανγκάη της Κίνας αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος πλαισιούμενη από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού. Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, και Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Η ομάδα των Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων αποτελείται από τους κ. Πασχάλη Γάλλο (AMBOTIS TOURS - Θεσσαλονίκη), κ. Τonia Luo (MELI TOURS - Θεσσαλονίκη), κ. Sissy Yun Zhu (KENTAVROS TRAVEL NETWORK- Αθήνα), κ. Άννα-Μαρία Δρακοπούλου (ΥΔΡΑΪΚΗ NΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΑTHENS ONE DAY CRUISE - Αθήνα), κ. Αικατερίνη Μούσμπε (MIDEAST INTERNATIONAL TRAVEL - Αθήνα), κ. Ιωάννη Λιάσκο (ZANTE HOSPITALITY GROUP - Αθήνα-Ζάκυνθος), ενώ εκπροσωπήθηκε και η επιχείρηση EXADAS-YACHTS CHARTERS AND SALES (Αθήνα).

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Έλληνες επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Ευγένιο Καλπύρη επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 την πόλη Hangzhou και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 την πόλη Nanjing σε προκαθορισμένες με την ευθύνη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Σανγκάη επαγγελματικές συναντήσεις με αντίστοιχους εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών (Tours Operators), με σκοπό τη σύναψη και υπογραφή συμφωνιών για την αύξηση της ελεύσεως Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς και για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών φιλοξενίας γι' αυτούς, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και στην ιστορία της Χώρας μας. Οι επαγγελματικές αυτές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, θα ολοκληρωθούν αύριο, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στη Σανγκάη με αντίστοιχους Κινέζους επιχειρηματίες.

Εξ αφορμής της επισκέψεως στη Σανγκάη, σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τέλεσε κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Ευγενίου Καλπύρη την Ακολουθία του Αγιασμού στο Προξενείο της Ελλάδος παρουσία μεγάλου αριθμού μελών της ελληνικής κοινότητος που ζουν και δραστηροποιούνται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή της Σανγκάης. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Δωδώνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριο για την παρασχεθείσα ευλογία και τη σχετική κανονική άδεια να τελέσει τον Αγιασμό, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε και σε τηλεγράφημα που απέστειλε, λόγοι υπεράνω της θελήσεώς του δεν επέτρεψαν την εκεί φυσική του παρουσία, όπως επιθυμούσε. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης μετέφερε επίσης και τις πατριαρχικές ευλογίες και ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Κίνα, και ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο αφ' ενός μεν για την πρόσκληση, αφ' ετέρου δε για την όλη επιτυχή διοργάνωση της παρουσίας Ελλήνων της Σανγκάης στην ως άνω λατρευτική εκδήλωση και συνάντηση.

Στα πλαίσια της όλης εκδήλωσης ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των παιδιών των Ελλήνων που ζουν στη Σανγκάη. Επακολούθησε λιτή δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκ του σύνεγγυς με τους παρισταμένους.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής