Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(14/06/2013)



Συνεργασία Μητρ. Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου
με Γεν. Γραμματείς Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ
εν όψει της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος
στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Κίνα
(Πεκίνο-Σανγκάη 20-26 Ιουνίου 2013).

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στα Γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στην Αθήνα συνάντηση εργασίας μεταξύ των: α) Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου, β) Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως, και γ) κ. Βασιλείου Τζέρπου, Μέλους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με τον κ. Αναστάσιο Λιάσκο, Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, και τον κ. Πάνο Λειβαδά, Γεν. Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., με θέμα τις τελευταίες προετοιμασίες για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, για πρώτη φορά, στην επικείμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤΕ στο Πεκίνο της Κίνας από 20 μέχρι 24 Ιουνίου 2013.

Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συν. Γραφείου στην ως άνω Έκθεση αποτελεί μία από τις κοινές δράσεις και ενέργειες που υλοποιούνται βάσει του υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, που αποσκοπεί στην εν γένει προώθηση και προβολή των Ι. Μονών, Ι. Προσκυνημάτων και λοιπών θρησκευτικών μνημείων της Χώρας μας.

Ειδικά στην Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη τουριστική έκθεση της Ασίας, ο σκοπός της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι η προβολή της πολιτιστικής και πολιτισμικής πλευράς των ως άνω Μνημείων της Πατρίδας μας, συμβάλλοντας έτσι στην ευρύτερη προσπάθεια της Χώρας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και την μέσω αυτού ενίσχυση της Εθνικής Οκοινομίας.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου
Κεντρική σελίδα Επιτροπής