Κεντρική σελίδα Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(03/11/2014)


Η Εκκλησία της Ελλάδος
στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM London 2014
(Λονδίνο 3-6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014)
Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, το «Σύμφωνο Συνεργασίας» της Εκκλησίας της Κύπρου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για θέματα αναπτύξεως και προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Η υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Λευκωσία, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ.κ. Χρυσοστόμου.

Για την Εκκλησία της Κύπρου το «Σύμφωνο Συνεργασίας» υπέγραψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ για την Εκκλησία της Ελλάδος υπέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την πρωτοβουλία για την Υπογραφή του εν λόγω «Συμφώνου Συνεργασίας» είχε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιπροσωπεία του οποίου, αποτελουμένη από τον Πρόεδρο αυτού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη αυτού, μετέβη στην Κύπρο τον περασμένο Φεβρουάριο 2014 προκειμένου να παρουσιάσει και να επεξεργαστεί από κοινού με το αντίστοιχο Γραφείο της Εκκλησίας της Κύπρου το προσχέδιό του.

Η τελική υπογραφή, σήμερα, αυτού του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ των δύο Εκκλησιών αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην έως σήμερα στενή μεταξύ τους συνεργασία και στον τομέα των Προσκυνηματικών Πειρηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού), αφού θέτει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για μία πιο συστηματική προώθηση, ανάδειξη και προβολή των Ι. Προσκυνημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και την ενίσχυση των προσκυνηματικών ταξιδιών από και προς τις δύο αυτές χώρες.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι αντίστοιχο «Σύμφωνο Συνεργασίας» έχει ήδη υπογράψει η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του Συνοδικού της Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με την Εκκλησία της Ρωσίας, ενώ έχει δρομολογηθεί στο άμεσο μέλλον και η υπογραφή αντίστοιχων «Συμφώνων Συνεργασίας» και με τις Εκκλησίες της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Πολωνίας και της Γεωργίας.


Εκ του Συνοδικού Γραφείου


Κεντρική σελίδα Επιτροπής