H ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας ανά την Ελλάδα - - Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους






ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ





Προηγούμενη σελίδα
Εκτύπωση | Σελίδα Μητρόπολης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/11/2008)
12/11/2008



ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΟΥΤΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ «ΜΑΞΙΜΟΣ»ΒΑΡΒΑΡΗΣ.

Γνωστοποιούμε προς τους ευσεβείς Χριστιανούς της Κορινθίας καθώς και όλης της Ελλάδας, ότι σύμφωνα με τις: υπ' αριθμ. 4938/2846/27-12-2007 και υπ' αριθμ. 3221/2328/23-10-2008 Αποφάσεις της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες προκλήθησαν με αίτησή του, και αφού προσκόμισε όσα στοιχεία έκρινε ο ίδιος απαραίτητα, εμμένουσα δεν δέχεται ως Κανονικό Μοναχό, πολύ δε περισσότερο ως Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Κυλλήνης, τον κ. «Μάξιμο» (Κων/νο) Βαρβαρή. Ο ανωτέρω έγινε γνωστός κυρίως από τις εξακολουθητικές και προκλητικές Τηλεοπτικές εμφανίσεις του, την προσπάθειά του να μη ζεί σύμφωνα με τα μοναχικά θέσμια, αλλά και το πολυδιαφημισμένο Βιβλίο του, με τίτλο : «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983 – 2013», για το οποίο η Ιερά Σύνοδος απεφάνθη, επίσης ότι είναι «κακόδοξο», «σκανδαλώδες» καί «δέν εκφράζει την ορθόδοξον θεολογίαν και πίστιν». Γι' αυτό και συνιστά η Ι. Σύνοδος εις τους πιστούς «όπως ώσι προσεκτικοί εις κείμενα καί λόγους, οίτινες δέν ερείδονται επί της Αγίας Γραφής καί της ιεράς παραδόσεως της Εκκλησίας».

Επομένως είναι επιβεβλημένο να γνωρίζει ο Κορινθιακός Λαός, ότι τ ε λ ε σ ί δ ι κ α ο κ. «Μάξιμος» δεν είναι πλέον ούτε δύναται να εμφανίζεται ως Μοναχός της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας μας και συνακόλουθα ΟΥΤΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ, στο Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά Κυλλήνης Κορινθίας, το οποίο σύμφωνα με τους Ι. Κανόνες και την Εκκλησιαστική Νομοθεσία ανήκει οριστικά και αναντίρητα στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, παρά την προσπάθειά του δια του Ιεραποστολικού Συλλόγου του να οικειοποιηθεί την περιουσία του που προσφέρθηκε από ιδιώτες «υπό τον όρο» να στεγασθή το Μοναστήρι.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.