Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
"Αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα"

17.9.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στο κοινωνικό φροντιστήριο στην οδό Σοφοκλέους με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά. Παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του φροντιστηρίου, κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, οι εθελοντές καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ακολουθία του αγιασμού αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που δέχθηκε από τους μαθητές του φροντιστηρίου που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις την ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε λέγοντας πως "ήταν μία εξαιρετικά συγκινητική στιγμή. Οι μαθητές είδαν ένα κομμάτι από τα όνειρα και τις σκέψεις τους να πραγματώνεται".

Ευχαρίστησε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και συνεργάτες του φροντιστηρίου που "χωρίς να υπολογίζουν τον κόπο και τον χρόνο, προσφέρουν μέσα από την καρδιά τους το περίσσευμα της αγάπης τους" και τόνισε πως "όλοι εμείς αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα και συναντιώμαστε σ' αυτήν την προσπάθεια".

Κάλεσε, επίσης, τους μαθητές να καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις, για να πλουτίσουν με γνώσεις, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία και υποσχέθηκε πως θα είναι στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για τα νέα προγράμματα του κοινωνικού φροντιστηρίου και ξεναγήθηκε στις αίθουσες εκπαίδευσης.Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20/10/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία θεματοφύλακας του ιστορικού παρελθόντος και εκφραστής του ανόθευτου ελληνοχριστιανικού πολιτισμού (20/10/2017)
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος (19/10/2017)
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια» (19/10/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Ανάγκη συνεργασίας και σεβασμός στην ιστορία (19/10/2017)
Ο Αρχιεπίσκοπος στην αρχαία Μεσσήνη (19/10/2017)
Οι βραβευθέντες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021» (18/10/2017)
Να εφαρμόζουν τους νόμους για το καλό του λαού κάλεσε τους Δικαστές ο Αρχιεπίσκοπος (17/10/2017)
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου - υπ. Παιδείας για αξιοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας (17/10/2017)
Στην ανάγκη εγκαινισμού των ανθρώπων και της κοινωνίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος (15/10/2017)