Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
"Αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα"

17.9.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στο κοινωνικό φροντιστήριο στην οδό Σοφοκλέους με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά. Παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του φροντιστηρίου, κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, οι εθελοντές καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ακολουθία του αγιασμού αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που δέχθηκε από τους μαθητές του φροντιστηρίου που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις την ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε λέγοντας πως "ήταν μία εξαιρετικά συγκινητική στιγμή. Οι μαθητές είδαν ένα κομμάτι από τα όνειρα και τις σκέψεις τους να πραγματώνεται".

Ευχαρίστησε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και συνεργάτες του φροντιστηρίου που "χωρίς να υπολογίζουν τον κόπο και τον χρόνο, προσφέρουν μέσα από την καρδιά τους το περίσσευμα της αγάπης τους" και τόνισε πως "όλοι εμείς αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα και συναντιώμαστε σ' αυτήν την προσπάθεια".

Κάλεσε, επίσης, τους μαθητές να καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις, για να πλουτίσουν με γνώσεις, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία και υποσχέθηκε πως θα είναι στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για τα νέα προγράμματα του κοινωνικού φροντιστηρίου και ξεναγήθηκε στις αίθουσες εκπαίδευσης.Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Δεκέμβριο (15/12/2017)
Η Δ.Ι.Σ. για το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Βουλγαρίας (15/12/2017)
Την Πέμπτη συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (13/12/2017)
Εθιμοτυπική επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο (13/12/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Να ενδιαφερόμαστε και να φροντίζουμε τον άνθρωπο διότι είναι η εικόνα του Θεού (12/12/2017)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια της έκθεσης «Θρησκευτική Τέχνη από την Ρωσία στην Ελλάδα» (11/12/2017)
Αρχιεπίσκοπος και Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Δημήτρειο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (5/12/2017)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη (5/12/2017)
Νέες προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση συμπολιτών (4/12/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Μην ψάχνουμε ποιος φταίει αλλά πώς θα διορθώσουμε το λάθος (3/12/2017)