Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αντιπροσωπεία της Αποστολικής Διακονίας στη Ρώμη για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού

21.3.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:56:00Εκτύπωση

Από τη Ρώμη για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας Αδαμαντία Μπούρτζινου

Τον ναό του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών επισκέφθηκε το απόγευμα ομάδα της Αποστολικής Διακονίας, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλο, στο σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος και τα λείψανα του Αποστόλου των Εθνών.

Τα λείψανα οι Xριστιανοί, κατα τον διωγμό του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, τα μετέφεραν στις κατακόμβες του Αγίου Σεβαστιανού και μετά το τέλος των διωγμών, τα επέστρεψαν στο ναό.

Την ίδια ώρα εκ μέρους της Αποστολικής Διακονίας στο διαχριστιανικό συνέδριο, που πραγματοποιεί η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, ο π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου ανέπτυξε το θέμα "ο ιερομόναχος Ευσέβιος Γιαννακάκης, ο πνευματικός σιτοδότης και φωτισμένος παιδαγωγός, το ιερό πρότυπο της φιλανθρωπίας στην εποχή μας (1910-1995)". Το θέμα αυτο επελέγη εφόσον ο γενικός τίτλος του συνεδρίου είναι : Μεγάλες, σύγχρονες φιλανθρωπικές προσωπικότητες.

Να επισημάνουμε οτι σκοπός της επισκέψεως στη Ρώμη είναι οι συναντήσεις εργασίας στελεχών της Αποστολικής Διακονίας με εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Με προτωβουλία του κ. Αγαθαγγέλου, η Αποστολική Διακονία προσφέρει το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στο Ανατολικό Ποντιφικό Ινστιτούτο της Ρώμης.

Το έργο αυτό ειναι αποτέλεσμα της 12χρονης συνεργασίας, καθώς η Διακονία χορηγεί κάθε χρόνο 25 υποτροφίες για φοιτητές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη Ρώμη ξεκίνησε το 2012 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Περισσότεροι απο 80 φοιτητές έδειξαν ενδιαφέρον για το μάθημα και γι' αυτό η Αποστολικη Διακονία αποστέλλει κάθε Δευτέρα στη Ρώμη τον φιλόλογο Χρήστο Παλασκώνη ο οποίος έχει εξειδικευτεί στην διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Επιπλέον η Α. Δ
συνεργάζεται με το Κεντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ) στη Θεσσαλονίκη το οποίο έχει την ευθύνη των εξετάσεων πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας.

Σημαντικός αρωγός σ' αυτήν την προσπάθεια είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων !