Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΔΙΣ

3.11.2021     Ώρα ανάρτησης: 1:42:54 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχθηκε στο διάλειμμα της Συνεδρίας της ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Κατά την συνάντηση αναφέρθηκαν στην πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Παράλληλα, σήμερα, τελευταία μέρα εργασιών της ΔΙΣ, ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου ανυψώθηκαν σε Τιτουλαρίους Μητροπολίτες οι Βοηθοί παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέχρι πρότινος Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Νεοχωρίου κ. Παύλος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Επίσης, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στις εκκλησιαστικές ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, δίδοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού. Κατόπιν τούτου, με Συνοδική Απόφαση ορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Τοποτηρητές να εκπροσωπήσουν τον Μακαριώτατο Πρόεδρο κατά τις τελετές των ενθρονήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τάξη και απλότητα και με ακριβή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας. Τέλος, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας.