Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η κοπή της Βασιλόπιτας της Π.Ε.Φ.

21.2.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, καθώς και της ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ. κ. Θεόδωρος Τρύφων και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «ειδικές γνώσεις και κοινωνικές συναναστροφές με τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας δεν είχα, παρά αυτή που έχει ο κάθε άνθρωπος με τον γιατρό του ή τον φαρμακοποιό στην καθημερινή ζωή. Ένιωσα, όμως, την δύναμη αυτού του τομέα, την προσφορά τη μεγάλη, την εξυπηρέτηση αυτού του χώρου όταν οδηγηθήκαμε όλοι στην περιπέτεια να στηρίξουμε αυτόν τον λαό σε δύσκολες ώρες. Αυτές οι δυσκολίες δεν πέρασαν. Μόνο στην Αθήνα χρειάζονται 53000 μερίδες φαγητού κάθε μέρα» και έκανε λόγο για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.

Αναφέρθηκε, ωστόσο, στην δύναμη του εθελοντισμού, αλλά και στην στήριξη της ευρύτερης οικογένειας εννοώντας τους συγγενείς, στενούς και μακρινούς, αλλά και τους φίλους που στηρίζουν τον συνάνθρωπο τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για την συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας επεσήμανε, ότι «χιλιάδες σκευάσματα κάθε τόσο φτάνουν στην Αρχιεπισκοπή. Οι φαρμακοβιομηχανίες μας αγκάλιασαν και μας δίνουν ό,τι μπορούν περισσότερο, για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες» και αναφέρθηκε στα κοινωνικά φαρμακεία που λειτουργούν με την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής και την στήριξη της Π.Ε.Φ. και ευχήθηκε δύναμη, ώστε να ξεπεραστεί η δυσκολία του τόπου και «να βρούμε τον δρόμο που επιθυμούμε».

Κατόπιν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ενώ αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυναν πολιτικοί παράγοντες.Συνοδική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τους Μακεδονομάχους (17/2/2018)
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στην Καστοριά να τιμήσει τον Παύλο Μελά (16/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνστάντιου (12/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών (11/2/2018)
Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου (10/2/2018)
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο (9/2/2018)
Δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (8/2/2018)
Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου (8/2/2018)
Πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (7/2/2018)
Ομιλία επί τη Δεκαετή Επετείω (7/2/2018)