Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 724, 18 Σεπτεμβρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Σε κοινή πλεύση το ΚΕΣΟ με μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Καλεσμένος του Δημ. Κοσμόπουλου
ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου
κ. Ιάκωβος Ακτζόγλου
Σήμερα Πέμπτη στον 89,5 στις 22:00 το βράδυ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

"Αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στο κοινωνικό φροντιστήριο στην οδό Σοφοκλέους με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά. Παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του φροντιστηρίου, κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, οι εθελοντές καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορυφή σελίδας


Σε κοινή πλεύση το ΚΕΣΟ με μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

Σύμφωνα συνεργασίας για την στήριξη απόρων οικογενειών υπεγράφησαν σήμερα το πρωί μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ως Προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, και εκπροσώπων του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» και του Μαιευτήριου «ΡΕΑ», παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και της Διευθύντριας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας κ. Μαίρης Πίνη.

Το πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Α «ΕΛΠΙΣ» κ. Θεόδωρο Γιάνναρο και προβλέπει την παροχή υπηρεσιών υγείας, ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας από τις δομές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, κατά την επιστημονική τους κρίση, για περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας υγείας, μετά από παραπομπή από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του ΚΕ.Σ.Ο. και με ιατρική γνωμάτευση. Επίσης, παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κρίσης από τους επιστημονικούς συνεργάτες (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, μετά από παραπομπή από τις διοικητικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ». Ενίσχυση των δομών πρόνοιας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την παροχή από το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» παιδικών τροφών και άλλων τροφίμων που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των πολιτών (γάλακτος, φρούτων, δημητριακών κ.α.).

«Θα βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη» είπε στον 89,5 ο κ. Γιάνναρος και προσέθεσε πως «θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τουλάχιστον αυτά που θεωρούμε αυτονόητα για μια οικογένεια, όπως είναι η τροφή». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ενέργειες και στις δραστηριότητες του ΚΕ.Σ.Ο. και στη συνέχεια συνεχάρη και ευχαρίστησε και τις δύο πλευρές για την συνεργασία αυτή και ευχήθηκε «όσο υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία οι εργασίες να είναι όσο το δυνατόν επιτυχέστερες».

Το δεύτερο Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Μ.Χ.Θ.Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.» Κυριάκο Μητσάκο Μπαρμπαγιάννη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο Κοσμά Βρυώνη και το Μέλος Δ.Σ. Βασίλειο Τσαβαλιάρη. Συγκεκριμένα το Μαιευτήριο ΡΕΑ ΑΕ συμφωνήθηκε να παρέχει δωρεάν στο ΚΕ.Σ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετησίως δέκα τοκετούς σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο. Επίσης, πενήντα πακέτα προγεννητικού ελέγχου κύησης και πενήντα μαστογραφίες.

Κορυφή σελίδας


Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο

Την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για δεύτερη χρονιά έχουν τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου».

Ελάτε στο Μουσείο και πάρτε μέρος δωρεάν στις θεματικές ξεναγήσεις, δείτε επιλεγμένα αντικείμενα καιμάθετε πώς μετρούσαν το χρόνο στο Βυζάντιο.

Ζητήστε το θεματικό φυλλάδιο με θέμα τη μέτρηση του χρόνου στο Βυζάντιο και περιηγηθείτε μόνοι σας το Μουσείο, παίρνοντας πληροφορίες για 10 επιλεγμένα αντικείμενα.

Δύο σχολικά τμήματα Στ΄ Δημοτικού ή Α΄ Γυμνασίου μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το χρόνο στο Βυζάντιο.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και πληροφορίες

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ