!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 562, 14 Ιουνίου 2012            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η αλληλεγγύη επιβάλλεται πλέον από την κρίση»

Αποστολή στην Ηλιούπολη

«Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουν εμάς»

Ακούμε 89,5
Πρωτοβουλία συγκέντρωσης
φαρμάκων και υγειονομικού υλικού


Αυτό το Σάββατο 16 Ιουνίου ενισχύουμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι, σε 3 πλατείες: στο Μαρούσι, στην Πλατεία ΗΣΑΠ, στο Ψυχικό στην Πλατεία Αγ.Σοφίας και στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Θησέως και Δαβάκη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


«Η αλληλεγγύη επιβάλλεται πλέον από την κρίση»

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού διεξήγαγε με επιτυχία την προγραμματισμένη Ημερίδα της 09.06.2012, 10.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα

«Η Κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και ο Ρόλος των Κοινωνικών Ιατρείων».

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, ο οποίος παρίστατο στην Ημερίδα, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης που επιβάλλει η εποχή, με τις συνθήκες εξαθλίωσης τις οποίες βιώνει μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας.

Πυρήνας των ομιλιών ήταν η ζοφερή πραγματικότητα στον τομέα της υγείας, όπως την βιώνουν οι γιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά και αυτοί των κοινωνικών ιατρείων. Κοινός τόπος ήταν ότι τα Κοινωνικά Ιατρεία δρουν βάσει των σαρωτικών αλλαγών που έχει δημιουργήσει η κρίση στον χώρο της υγείας και δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το έργο που οφείλει να παρέχει η Πολιτεία. Ακόμα, έμφαση δόθηκε στον χαρακτήρα των Κοινωνικών Ιατρείων, τα οποία λειτουργούν τόσο ως χώρος αλληλεγγύης όσο και ανατροπής.

Βασικοί ομιλητές ήταν οι Κωσταρίδου Στ. (Παιδίατρος, Διευθύντρια Γεν. Νοσ. Παίδων Πεντέλης), Παπαδακάκης Εμμ. (Ορθοπεδικός, Διευθυντής ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου), Μαραγκός Ι. (Οδοντίατρος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), Βήχας Γ. (Καρδιολόγος), Ρώτα Μ. (Ψυχολόγος), όλοι εθελοντές του ΜΚΙΕ. Ακόμα, τον λόγο πήραν οι Λιβαδάς Κων. (Ιατρός, Εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας), Κομνής Θ. (Οδοντίατρος, εκπρόσωπος Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης), Μιχελάκου Π. (Παιδοψυχίατρος, εκπρόσωπος Κοινωνικού Ιατρείου Πρέβεζας) και Θάνου Ευγ. (Γενική Διευθύντρια Γιατρών του Κόσμου).

Ομάδα Επικοινωνίας Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 96 31 950, Κινητό 69 32 39 41 60
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com

Κορυφή σελίδας


Αποστολή στην Ηλιούπολη

Συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον φιλανθρωπικό της Οργανισμό «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Πρώτο παράρτημα είναι ο Δήμος Ηλιούπολης, με τον οποίο ξεκινά η συνεργασία για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στους ανασφάλιστους δημότες της Ηλιούπολης. Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας ώστε να δομηθεί ένα πλαίσιο στήριξης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ευπαθών και ανασφάλιστων πολιτών του δήμου.

Στόχος είναι η στήριξη κάθε τοπικής κοινωνίας μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες σε ένα ολοκληρωμένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο συνεργασίας στους ΟΤΑ.

Κορυφή σελίδας


«Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουν εμάς»

Έκκληση στους αρχαιολόγους, αλλά και στους πολίτες όλου του κόσμου, να υπερασπιστούν την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη, απευθύνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), μέσω της διεθνούς καμπάνιας που ξεκίνησε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Με το σύνθημα «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουν εμάς», η εκστρατεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μνημεία από τις περικοπές.

«Η μοίρα των λαών της Ευρώπης είναι κοινή. Η πολιτική των πακέτων λιτότητας και του αυταρχισμού, που διαλύει την Ελλάδα και τα μνημεία της, επιβάλλεται σταδιακά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης» αναφέρει ο ΣΕΑ, προτείνοντας ως τρόπους «αντίστασης» τη στήριξη της καμπάνιας «I support Greek Cultural Heritage» στο Facebook, την ανάρτηση αφίσας και σποτ σε δικτυακούς τόπους, πανεπιστήμια και χώρους εργασίας.

Ο ΣΕΑ πληροφορεί, επίσης, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 66 Εφορείες Αρχαιοτήτων, 106 Μουσεία και συλλογές προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων, 250 οργανωμένοι αρχαιολογικοί χώροι, 19.000 κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά μνημεία, 366 έργα που συγχρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικού προϋπολογισμού 498 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εκτελούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και εκατοντάδες ανασκαφές σε εξέλιξη, είτε στο πλαίσιο κατασκευής έργων είτε στο πλαίσιο προγραμμάτων έρευνας.

(φωτογραφία: Η Μονή Δαφνίου σε πλήρη λαμπρότητα πριν τα "τραύματα" που προκάλεσε ο σεισμός του 1999. Η φωτογραφία είναι από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟ, 1η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων. Παρατηρούμε ότι υπήρχε εσωτερικός προστατευτικός τοίχος, ο οποίος σήμερα δεν υπάρχει, ούτε φυσικά τα κυπαρίσσια στον προαύλιο χώρο)

Κορυφή σελίδας


Ακούμε 89,5

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 18:00 το απόγευμα, από την εκπομπή ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΝΕΩΓΜΕΝΟΝ, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσιάζει και σχολιάζει το βιβλίο: «Ο δρόμος των δακρύων» του Χόρχε Μπουκάι, σε μετάφραση: Κωνσταντίνα Επισκοπούλου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera.

Το πρόγραμμα του Σταθμού μεταδίδεται και από τον δικτυακό τόπο:
http://www.ecclesia.gr/greek/ecclesiaradio/index.asp

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ