Απόστολος Βαρνάβας

Αφιέρωμα:
Ο Αρχιεπίσκοπος
κ.κ. Χριστόδουλος
στην Εκκλησία
της Κύπρου


Ευχές στον Μακαριώτατο

Ακούστε τη συνέντευξη τύπου με τον καθηγητή κ. Τζάκη
(12/7/2007) - Αρχείο ήχου διαρκείας 34 λεπτών


Ο Μακαριώτατος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες Του και από τό χώρο αυτόν προς τον απίστευτου όγκου αριθμό μηνυμάτων e-mail που Του εύχονται αποκατάσταση της υγείας Του. Προς όλους στέλνει τις εγκάρδιες πατρικές Του ευχές.***

Ζητούμε συγγνώμην για την καθυστέρηση των απαντήσεων αλλά τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητές μας να απαντούμε εγκαίρως.

Βεβαίως, όλη αυτή η αγάπη προς τον Μακαριώτατο είναι όχι μόνο συγκινητική αλλά ευλογία Κυρίου, διότι δίνει δυνάμεις και στον Αρχιεπίσκοπό μας και στους συνεργάτες του.

***

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες δεχόμεθα καταιγισμό μηνυμάτων που ζητούν από τον Μακαριώτατο να αντισταθεί στην αναγνώριση της FYROM με το όνομα Μακεδονία. Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για τα μηνύματα αυτά, τα οποία απαιτούν την έντονη παρέμβαση της Εκκλησίας μας στο θέμα. Υπενθυμίζει ότι η θέση της Εκκλησίας είναι πολύ γνωστή σε όλους τους παράγοντες της Πολιτείας.

Συγχαίρει τον λαό μας για την ευαισθησία του και παρακαλεί όλους να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο φρόνημα και τη σταθερότητα της πολιτικής μας ηγεσίας στο σύνολό της.

Σε ειρηνικούς καιρούς η Εκκλησία στηρίζει συνειδήσεις, διατυπώνει τον λόγο της υπεύθυνα, αλλά δεν θέλει και δεν πρέπει να έχει άμεση δημόσια παρέμβαση που πιθανώς θα βλάψει τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας ή θα αποτελέσει ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Ευχαριστούμε για τα μηνύματα, εκτιμούμε ιδιαιτέρως τους αποστολείς των που νιώθουν την ανάγκη να ενημερώνουν την Εκκλησία και να τη θέλουν αρωγό, τα διαβάζουμε όλα, αλλά δεν μας είναι δυνατόν εξ αιτίας της ανεπάρκειας προσωπικού να απαντούμε.

Ο Διευθυντής του Κλάδου