Γεώργιος Ρεμούνδος

Ο Γεώργιος Ρεμούνδος γεννήθηκε το 1954 στην Νίκαια του Πειραιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρός ξεκίνησε την μουσική του παιδεία ( 1968 ) στην Βυζαντινή Μουσική και συγκεκριμένα στην τότε νεοσυσταθείσα Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας. Εντάχθηκε στην σχολή του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΟΣΙΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» και έμεινε κοντά στον Σίμωνα Καρά συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρι και το 1993. Συγχρόνως εδίδαξε Βυζαντινή Μουσική και Δημοτικό Τραγούδι στη Σχολή του Συλλόγου κατά το διάστημα 1990 - 1993.

Παράλληλα το 1990 απέκτησε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ από το Ωδείο Φ. ΝΑΚΑΣ με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. Το 1991 τοποθετήθηκε ως πρωτοψάλτης στον Άγιο Αντίπα της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Β΄ Πανεπιστημιακός Ναός ) και στο τέλος του ιδίου χρόνου στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Καπνικαρέας (Α΄ Πανεπιστημιακός Ναός) όπου παραμένει έως σήμερα. Επίσης δημιούργησε πρότυπο βυζαντινό χορό από 20 περίπου μέλη επονομαζόμενο ΟΙ ΚΑΛΟΦΩΝΑΡΗΔΕΣ

Ο χορός έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Επίσης ο χορός εκπροσωπεί την Ελλάδα με εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ύμνους σε υπό έκδοση κασσέτα της ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ.

΄Ηδη έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο ψηφιακό δίσκο (c.d.) συνοδευόμενο από ένα καλαίσθητό βιβλίο με τον τίτλο ΟΞΕΙΑ, ΒΑΡΕΙΑ, ΠΕΤΑΣΤΗ. Ο χορός καλλιεργεί και προβάλλει και τους δύο κλάδους της Μουσικής μας Παράδοσης, Εκκλησιαστικής και Δημοτικής. Το βιβλίο είναι μια φιλόπονη και εγκάρδια προσφορά στο μουσικόφιλο κοινό με:

- ‘Εργα μεγάλων εκκλησιαστικών μουσικοδιδασκάλων και μελοποιών, όπως: Πέτρου Λαμπαδαρίου, Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Σίμωνος Καρά.

- Μουσική σημειογραφία των ύμνων με παλαιά σημάδια εκφράσεως ( χειρονομίες ) εκ των οποίων άλλα μεν έχουν εκλείψει και άλλα δε, αν και διατηρήθηκαν στο ισχύον μουσικό σύστημα γραφής, έχουν αδρανήσει.

- Σύντομη αναφορά της σημασίας των μουσικών χειρονομιών στην εκτέλεση της ψαλμωδίας.

- Σχόλια στα υμνολογικά και μουσικά κείμενα

- Ο ψηφιακός δίσκος (c.d.) περιέχει εκκλησιαστικούς ύμνους σε χορωδιακή εκτέλεση αυτών από τον Βυζαντινό Χορό Ιεροψαλτών «ΟΙ ΚΑΛΟΦΩΝΑΡΗΔΕΣ» υπό την διεύθυνση του Γ. Ρεμούνδου.


ΟΞΕΙΑ, ΒΑΡΕΙΑ, ΠΕΤΑΣΤΗ...

Ψάλλει Χορός Ιεροψαλτών "Οι Καλοφωνάρηδες", υπό την Δ/νση του Πρωτοψάλτου Γ. Ρεμούνδου.


1. Αινείτε, ήχος Α΄, μέλος Ιακώβου Πρωτοψάλτου

Right-click to save this file to your disk

2. Αλληλουϊάριον Αποστόλου, ήχος Δ΄, μέλος Σίμωνος Καρά.

Right-click to save this file to your disk