Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Παν. Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 91, 13 Ιουνίου 2006              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΝΕΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΜΑ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ»ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Για το νόημα της ημέρας της Πεντηκοστής μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, κατά τη Θεία Λειτουργία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (11/6/2006).

Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι «Τη σημερινή ημέρα της Πεντηκοστής ο Κύριος, κατά την υπόσχεσή του, έπεμψε, διά του Πατρός, το Πανάγιο Πνεύμα στον κόσμο και ίδρυσε την ιστορική Εκκλησία. Χαιρόμαστε γιατί το Άγιο Πνεύμα παραμένει στην Εκκλησία, δια μέσου των αιώνων και αποτελεί την εγγύηση για την ορθότητα της πορείας Της, για τη δύναμη και την διάρκειά Της, την ενότητα των μελών Της μέσα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Επειδή σήμερα η Εκκλησία γιορτάζει τα γενέθλιά Της, θυμούμαστε όχι μόνο τα ζώντα μέλη Της αλλά και τα κεκοιμημένα, υπέρ των οποίων αναπέμψαμε ευχές. Παρακαλέσαμε το Άγιο Πνεύμα, εις μεν τους ζώντες να χαρίζει υγεία και δύναμη, σοφία, σύνεση και φωτισμό, εις δε τους κεκοιμημένους προσευχηθήκαμε να αναπαύει ο Κύριος τις μακάριες ψυχές τους, μετά των Αγίων και των Δικαίων».Κορυφή σελίδας


ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος προκειμένου να προστεί της τελετής Αγιασμού και εγκαινίων του ξενώνα «Αγάπη», που θα φιλοξενήσει παλιννοστούντες ομογενείς (13/6/2006).

Πρόκειται για ξενώνα ο οποίος συγχρηματοδοτήθηκε από την Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα φιλοξενήσει 75 οικογένειες Ελλήνων ομογενών από την πρ. Σοβιετική Ένωση.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Γηροκομείο της Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής και θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.Κορυφή σελίδας


ΝΕΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


Στην πρόσληψη δύο νέων Γραμματέων και ενός Συνεργάτου Συνοδικών Επιτροπών προχώρησε η Ιερά Σύνοδος (9/6/2006) για την κάλυψη τριών αντίστοιχων κενών θέσεων.

Συγκεκριμένα, τη θέση του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος κατέλαβε ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, της Μητροπόλεως Πειραιώς. Την αντίστοιχη θέση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας, προστασίας παιδιού και δημογραφικού προβλήματος κατέλαβε ο Αρχιμ. Άνθιμος Νεραντζής, της Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Τη θέση του Συνεργάτου της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων κατέλαβε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, της Μητροπόλεως Χαλκίδος.Κορυφή σελίδας


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΜΑ


Μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής Διστομίτες, τέλεσε ο Δήμος Διστόμου (10/6/2006).

Με την ευκαιρία της τραγικής επετείου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος απέστειλε σχετικό μήνυμα, στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι στιγμές αυτές φέρνουν στη μνήμη μας τους σφαγιασθέντες αδελφούς μας Διστομίτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ο τρόπος άγριας δολοφονίας συμπατριωτών μας, κάθε φύλου και ηλικίας, καταδικάζεται από όλους μας. Οι Διστομίτες, με τον άδικο θάνατό τους, με το αίμα τους, έδωσαν τη δική τους μαρτυρία για την υπεράσπιση των ιερών και τιμίων του γένους και του τόπου μας.

Η αποφράδα εκείνη ημέρα μακάρι να μην επαναληφθεί ποτέ και για κανέναν λαό και το μήνυμα της ειρήνης να γίνει βίωμα».Κορυφή σελίδας


ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Με σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Μαγνησίας, η Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διένειμε 10.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής. Τα αντίτυπα προσφέρθηκαν στην τοπική Εκκλησία από τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» και περιέχουν τη νεοελληνική απόδοση των κειμένων, εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.Κορυφή σελίδας


ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ»


Στα αποκαλυπτήρια του Μ. Βασιλάκη, «συγγραφέα» ενός υβριστικού και συκοφαντικού για την Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της «βιβλίου», το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, προέβη η εφημερίδα “PRESS TIME” (10/6/2006).

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Μ. Βασιλάκης «με αρθρογραφία του σε διάφορες εφημερίδες το 1999, κατασυκοφαντούσε τον Αντώνη Σαμαρά, τον Δικηγόρο Φ. Κρανιδιώτη, τον Πανεπιστημιακό καθηγητή κ. Χρ. Γιαλουρίδη και τον Στρατηγό κ. Τσίρκα – όλοι μέλη του «δικτύου 21» που ασχολείται αποκλειστικά με τα εθνικά μας θέματα. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός τούς απέδιδε κακουργηματικές πράξεις, χαρακτηρίζοντάς τους ως... πραξικοπηματίες και... παρακρατικούς!

Ακολούθησαν αγωγές και καταδικαστικές αποφάσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και ο κ. Βασιλάκης το 2001 ζήτησε δημόσια συγγνώμη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Έκανα τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς «πληροφορίες», τους διακινητές των οποίων κωλύομαι να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο... Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης, με τις κατευθυνόμενες ψευδείς «πληροφορίες», με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία, δυστυχώς, δέχθηκα να συμμετάσχω, τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μια δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι «φίλοι» μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν».

Και συνεχίζει η εφημερίδα: «Τα χρόνια πέρασαν και ο κ. Βασιλάκης θέλησε να «ξαναπρωτοτυπήσει», επιλέγοντας, αυτή τη φορά, σαν στόχο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο...».

Δυστυχώς, κανείς δε βρέθηκε να τού πει ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!»Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ