Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Γιώργος Μυλωνάς(Κλάδος Διαδικτύου)

Τεύχος 812, 23 Νοεμβρίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος στο Μόναχο: "Θέλουμε μια Ευρώπη αρχών κι όχι οικονομικών συμφερόντων"

Τους Ορθόδοξους της Γερμανίας ευχαρίστησε ο Αρχιεπίσκοπος για τη βοήθεια που προσφέρουν στην Ελλάδα

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αρχιεπίσκοπος στο Μόναχο: "Θέλουμε μια Ευρώπη αρχών κι όχι οικονομικών συμφερόντων"

"Θέλουμε την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία Ευρώπη αρχών, αξιών και αλληλεγγύης και όχι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα" ανέφερε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Έτυχε θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Μετά την ομιλία του ακολούθησε εκτενής διάλογος με τα μέλη του Τμήματος Θεολογίας και τους φοιτητές.

Απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή για το "πώς βλέπει την Ευρώπη σήμερα'' ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως δυστυχώς σήμερα έχει καταλήξει να είναι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κορυφή σελίδας


Τους Ορθόδοξους της Γερμανίας ευχαρίστησε ο Αρχιεπίσκοπος για τη βοήθεια που προσφέρουν στην Ελλάδα

Να συμμετάσχει ενεργά στην ενοριακή ζωή των Ορθοδόξων της Γερμανίας είχε την ευκαιρία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία, βρέθηκε στην ενορία των Αγίων Πάντων στο Μόναχο, όπου και συμπροσευχήθηκε στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Στην ενορία βρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και κοινωνικών και άλλων φορέων που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων αναφέρθηκε στην σπουδαία αυτή Ενορία που έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια, όπως και πολλοί άλλοι φορείς στη Γερμανία, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της Μητρόπολης Γερμανίας και του Σεβασμιωτάτου κ. Αυγουστίνου και των κληρικών της μητρόπολης και φυσικά του απλού Ορθόδοξου λαού που από το υστέρημά τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλη αυτή τη βοήθεια που τόσα χρόνια προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ενορίτες και τις ενορίτισσες των Αγίων Πάντων στο Μόναχο και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και για άλλα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.

Το πρωί της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με τον Δούκα της Βαυαρίας και εκπροσώπους των αρχών του κρατιδίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Μόναχο.

Κορυφή σελίδας


Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι "η συνάντηση με τον Μακαριώτατο αποτελεί πάντοτε ευκαιρία άντλησης από την πολύτιμη πείρα του και κοινωνική αντίληψή του. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις σημαντικές κοινές δράσεις, που αναπτύσσουν η Εκκλησία και η Πολιτεία για το προσφυγικό ζήτημα καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στον διαθρησκειακό διάλογο, μετά και τη διεθνή διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά στην Αθήνα". Προσέθεσε, επίσης, ότι "ο Μακαριώτατος, με τη διάθεση ειρήνευσης και το πνεύμα καταλλαγής του είναι σίγουρα εμβληματική μορφή του διαθρησκειακού διαλόγου, ο οποίος έχει ζωτική σημασία για την ειρηνική συνύπαρξη στις σύγχρονες κοινωνίες".

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ