Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 809, 9 Νοεμβρίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Προώθηση του Προσκυνηματικού τουρισμού στη Ρωσία


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες
του 21ου Ιερατικού συνεδρίου Χαλκίδος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Στην ανάγκη να συνεργαστούν και να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, δίνοντας ό,τι μπορούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια των εργασιών της σύσκεψης για το Προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε πως «σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω στα νησιά σας. Στις πλάτες των ανθρώπων σας, των τοπικών κοινωνιών, βρίσκεται ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο που περνάει μέσα από το μικρό μας τόπο» και επεσήμανε πως «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο και στο καθήκον μας, στην υποχρέωσή μας να δώσουμε ό,τι μπορούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στους απροστάτευτους, στους αδύναμους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά στις θάλασσές μας».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τις διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ζήτησε να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τοπικές κοινωνίες στα νησιά. «Για να δούμε πώς θα μπορέσουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας να διευκολύνουμε, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες, που πολλές φορές είναι εμπόδια στις προθέσεις μας, και με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην υποχρέωσή μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, της πατρίδας μας, του λαού μας σε όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ζήτησε τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών, διότι το πρόβλημα αυτό έχει ανθρωπιστική διάσταση και «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η Πολιτεία και η Εκκλησία, για την αντιμετώπισή του είναι ίσως ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα». «Εγώ θα ήθελα να εξάρω προκαταβολικά τις προσπάθειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα, οι φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και η Εκκλησία και οι τοπικές κοινωνίες. Θα ήθελα να πω ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε και άρα το μεγάλο βάρος το σηκώσατε εσείς στις πλάτες σας» είπε ο πρωθυπουργός.

Κορυφή σελίδας


Προώθηση του Προσκυνηματικού τουρισμού στη Ρωσία

Ρώσοι δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη και με την συνδρομή του Ε.Ο.Τ της Μόσχας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν τις ημέρες αυτές, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, προσκυνηματικούς προορισμούς και αξιοθέατα των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος και συγκεκριμένα τις Ι. Μητροπόλεις Καρυστίας, Χαλκίδος, Φθιώτιδος και Καρπενησίου.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η ομάδα των Ρώσων Δημοσιογράφων και επιχειρηματιών του Τουρισμού εκ της Ρωσίας επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα μνημεία της περιοχής εξέφρασε τη χαρά του διότι με αυτή την επίσκεψη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο επικοινωνίας και συζήτησε μαζί τους διαφόρους τρόπους προωθήσεως του προσκυνηματικού τουρισμού και των Ι. Περιηγήσεων σε τόπους Πολιτισμού, Θρησκείας και Ιστορίας, με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Συνεχάρη δε, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και δι΄αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τα λοιπά Μέλη του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων για το έργο που επιτελείται στο τομέα αυτό της Εκκλησίας μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών Ρωσίας και Ελλάδας πρότεινε τη φιλοξενία κατά τους θερινούς μήνες ομάδων νέων από τη Ρωσία στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μας.

Εκ μέρους των επισκεπτών ο π. Σπυρίδων, ο οποίος ηγείται της αποστολής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη φιλοξενία και ευχήθηκε να καλλιεργηθεί και να ευοδωθεί αυτή η επικοινωνία με τους ομοδόξους Ρώσους αδελφούς μας.

Μετά την ξενάγηση που ακολούθησε από το Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στους χώρους του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου και την προσφορά σε όλους των 2 τόμων με τα Ιστορικά Εκκλησιαστικά Μνημεία και τα Προσκυνητάρια της Φθιώτιδος, οι επισκέπτες αναχώρησαν για την Ιερά Μονή Δαμάστας όπου έτυχαν της μοναστηριακής φιλοξενίας.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ