Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 801, 5 Οκτωβρίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση νέον εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας στη Γεννάδειο

Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς της Διεύθυνσης Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Α.Α

Συναυλία της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στη Ν. Ιωνία
Υποτροφίες για εκμάθηση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με την πρότυπη σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής «Φόρμιγξ» χορηγεί 15 υποτροφίες ενός έτους σε νέους έως 15 ετών και σε αλλοδαπούς φοιτητές υποτρόφους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Για αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα: europro_am@otenet.gr,
Fax : 210-7272310
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Παρουσίαση νέον εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας στη Γεννάδειο

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «Πνευματική Τετρακτύς», όπου θα παρουσιασθούν τέσσερις νέες εκδόσεις της: «Οι άγγελοι και η αποστολή τους» του Jean Daniélou, «Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, «Ορθόδοξη πίστη και ζωή» του Σεβ. Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου, «Θεέ μου, Θεέ μου, Ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού» του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ενώ θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Ο πολύαθλος και πρωταθλητής της υπομονής», παραγωγή της Αποστολικής Διακονίας.

Η εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, ώρα 18.30, στο Αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, είσοδος από την οδό Αναπήρων Πολέμου 9.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης

Κορυφή σελίδας


Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς της Διεύθυνσης Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Α.Α

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς της Διευθύνσεως Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Αρχιεπισκόπου τονίζοντας την μεγάλη σημασία της σπουδής στη Βυζαντινή Μουσική, η οποία, όπως τόνισε, προάγει πολιτισμό.

Ο Διευθυντής Διευθύνσεως Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής πανοσιολογιώτατος π. Ειρηναίος Νάκος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο για την παρουσία του καθώς επίσης και τους αγαπητούς Καθηγητές της σχολής και με πολύ χαρά επέδωσε τα Πτυχία και τα Διπλώματα των επιτυχόντων σπουδαστών των εξετάσεων Ιουνίου 2015. Τέλος ο π. Ειρηναίος αφού ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος Γραμματέα της Σχολής κ. Ιωάννη Πεφάνη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Γραμματειακής υποστήριξης της Διευθύνσεως Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καλωσόρισε δημοσίως τον νέο Γραμματέα κ. Δημήτρη Σκοπελίτη, φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου και ευχήθηκε καλή δύναμη.

Κορυφή σελίδας


Συναυλία της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στη Ν. Ιωνία

Συναυλία της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο 19ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας (Αγ. Αναστασίας 4, σταθμός ΗΣΑΠ Περισσού). Η εορταστική αυτή συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια των «Ιωνικών Ημερών» του Δήμου Νέας Ιωνίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιωνικό Σύνδεσμο και το Ωδείο Δήμου Ν. Ιωνίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των συνθετών : Τσαϊκόφσκι, Ροσσίνι, Μότσαρτ, Πέτερ, Αρμπάν και Μπορνέ. Την Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα διευθύνει η κα. Νίνα Πατρικίδου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών για τη συμπλήρωση της 20ετούς μουσικής, παιδαγωγικής και πολιτιστικής προσφοράς της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, που θα ολοκληρωθούν τον Μάϊο του 2016.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ