Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 797, 21 Σεπτεμβρίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υγειονομικό υλικό στα Νοσοκομεία «Αγία Όλγα» και «Άγιος Σάββας» παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Συνάντηση των Στελεχών νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Συναυλία στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ:
«Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής» διαβάζει σήμερα τη νουβέλα του Έρνεστ Χεμινγουαίη
«Ο Γέρος και η Θάλασσα».ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Υγειονομικό υλικό στα Νοσοκομεία «Αγία Όλγα» και «Άγιος Σάββας» παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Cristian Charities - ΙΟCC εισήγαγε και παρέδωσε υγειονομικό υλικό αξίας 918.000 δολαρίων στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και δια αυτής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα», και στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και παρέδωσαν κοντέινερ 40 ποδών με υγειονομικό υλικό βάρους 7,8 τόνων .

Η δωρεά, σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δύο νοσοκομείων και θα συμβάλει στην εξασφάλιση του απαραίτητου υλικού για την εύρυθμη λειτουργία τους. Και τα δύο αυτά νοσοκομεία προσφέρουν ιατρική περίθαλψη σε χιλιάδες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χωρίς εισόδημα ή πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την βασική περίθαλψη.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής , τους ομογενείς , τον ΙOCC και την «Αποστολή» για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει ενώ χαρακτήρισε το Νοσοκομείο «εργαστήριο αγάπης , όπου, ο πόνος του ασθενούς, η φροντίδα του γιατρού, η αγάπη των ανθρώπων που διακονούν σ΄αυτό το χώρο, κρύβουν ένα ολόκληρο κόσμο διακονίας της αγάπης».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για το έργο της «Αποστολής» λέγοντας ότι « αυτό το έργο αγάπης ξεκίνησε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων και άρχισε να πολλαπλασιάζεται και να μεγαλώνει. Υπήρχε, όμως πάντα, έντονο το ερώτημα μέσα μας αν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Η κατάληξη ήταν ότι αν δεν μπορεί ο καθένας μόνος του τότε όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας να συνεισφέρει κάτι ώστε ν΄αλλάξει η ζωή μας. Αυτός ήταν ο σπόρος, από εκεί ξεκινήσαμε και στο έργο μας βρήκαμε συμμάχους, υποστηρικτές και το συνεχίζουμε».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο και πρόσθεσε «η συνεργασία είναι το αντίδοτο για να βγούμε από την κρίση. Εδώ γίνετε πράξη αυτή η συνεργασία με όλους τους φορείς και με το Δήμο και με το Νοσοκομείο για να μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα, να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι : «η κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια δημιούργησε στο χώρο της υγείας τεράστια κενά και ανυπέρβλητες δυσκολίες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η «Αποστολή» με συμμάχους τους έλληνες τις διασποράς θα συνεχίσει την προσπάθεια ανακούφισης του πλησίον».

Ο Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο κ. Περικλής Λύγκος στην ομιλία του τόνισε τα αισθήματα χαράς και ικανοποίησης αλλά και αναπτέρωσης της ελπίδας και των προσδοκιών από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του IOCC με την «Αποστολή» το οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι αδύνατο να το περιγράψω και είναι άδικο να μην το γνωρίζουν αυτοί που επωφελούνται για τους οποίους καθημερινά αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.»

Ο Διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κ. Νικόλαος Φαλδαμής εξήρε το έργο όλων των εργαζομένων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των υποδομών στον «Άγιο Σάββα».

Η δωρεά αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου πολυσχιδούς προγράμματος βοηθείας στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και υλοποιείται από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με την οικονομική υποστήριξη των IOCC, The Jaharis Family Foundation, The Hellenic Initiative (THI), The John G. Rangos Sr. Family Foundation, The Styliades Hellenic Orthodox Foundation, The John C. Kulis Charitable Foundation, The Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society, The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), The Pancretan Association of America, The Kallinikeion Foundation, The Gerondelis Foundation, The Chios Society, και πλήθους ιδιωτών στην Αμερική.

Κορυφή σελίδας


Συνάντηση των Στελεχών νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργάνωσε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου την Ημερίδα Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών για το νέο εκκλησιαστικό έτος με κεντρικό θέμα: «Μιλώντας στα παιδιά για τις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές της Εκκλησίας μας». Στην Ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι από 140 Κατηχητές από ενορίες της Ιεράς Αρχιπισκοπής και όμορων Μητροπόλεων.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον Ι. Ναό Αγίου Αρτεμίου οδ. Φιλολάου στο Παγκράτι, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Ιερέα Νεότητος του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Άγγελου Ανθόπουλου και των εκλεκτών συνεργατών του. Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας- με το πέρας της Θείας Λειτουργίας- προλόγισε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος και χαιρέτησε ο π. Άγγελος Ανθόπουλος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου και μίλησε καρδιακά και εποικοδομητικά στα Στελέχη της Εκκλησίας.

Η Ημερίδα άρχισε με την εισαγωγική εισήγηση: «Οι Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές - Παιδαγωγικές προτάσεις για το Κατηχητικό μας» από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, υπεύθυνο επιτροπής Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και την παρουσίαση υποδειγματικών κατηχητικών μαθημάτων για όλες τις βαθμίδες από Κατηχητές ενοριών της ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Μετά το διάλογο επί της εισηγήσεως ακολούθησε ένα αφηγηματικό εργαστήρι από την κ. Άννα Ιακώβου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, η οποία με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε το χριστουγεννιάτικο διήγημά της: «Μία φάτνη στον Ψηλορείτη».

Έπειτα από τη μεσημεριανή τράπεζα, που έλαβε χώρα σε κλίμα αδελφικής αγάπης και ενθουσιασμού, το λόγο έλαβε η κα. Ιωάννα Βγόντζα, Εκπαιδευτικός Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία με ζωντάνια και ενθουσιασμό παρουσίασε ένα δημιουργικό εργαστήρι γύρω από το θέμα των εορτών καθώς και νέες προτάσεις μεθοδολογίας του κατηχητικού μαθήματος.

Η Ημερίδα έκλεισε με την εισήγηση του κ. Θανάση Ν. Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας και Αρχισυντάκτη του περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ, με θέμα: Η Αγία Γραφή και η Παράδοση της Εκκλησίας μας ως κατηχητικό υλικό.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος των κατηχητών με τον κ. Παπαθανασίου και τέλος η ευχή και η προσδοκία όλων σύντομα να δοθεί μία νέα ευκαιρία επικοινωνίας και καταρτίσεως πάνω σε θέματα κατήχησης.

Κορυφή σελίδας


Συναυλία στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσιάζουν τη συναυλία «Ελλήνων Ήχοι» την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών (Πλατεία Μητροπόλεως), η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Μπερή, η ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δεμελή και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Χαλκιά.

Προλογίζει ο Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ενώ ερμηνεύει η Σοφία Μάνου.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ