Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 791, 24 Ιουλίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Λίβανο ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου για τον καθαγιασμό Αγίου Μύρου και την επέτειο της αρμένικης γενοκτονίας

Κοινές δράσεις Πολιτείας – Εκκλησίας απέναντι στην κρίση

Ξεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια


Ακολουθήστε την Αποστολή στο Facebook
και μάθετε για τις δράσεις της Οργάνωσης
στις ακριτικές περιοχές της ΕλλάδαςΕΙΔΗΣΕΙΣ


Στο Λίβανο ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου για τον καθαγιασμό Αγίου Μύρου και την επέτειο της αρμένικης γενοκτονίας

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λίβανο, από το Αρμενικό Καθολικάτο της Κιλικίας, από 18ης έως 19ης Ιουλίου ε.ε., με την ευκαιρία του καθαγιασμού Αγίου Μύρου και της συμπληρώσεως 100 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αιθιοπίας Ματθίας, ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών Μπισσιάρα Αλ Ράχη, ο Καθολικός της Ινδίας Μάρ Βασίλειος Παύλος ο Β΄ και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών ομολογιών. Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Καθολικός των Αρμενίων της Κιλικίας Αράμ Κεσισιάν, που εδρεύει στο Antelias της Βηρυττού.

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στο Λίβανο ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ε.ε. λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Πατριαρχική Μονή Προφήτου Ηλιού στη Σουάγια του Όρους Λιβάνου, πλαισιώνοντας τον προεξάρχοντα Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού Αντώνιο. Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Εμμέσης Γεώργιος και Βαγδάτης – Κουβέϊτ Γκατός και ο Θεοφ. Επίσκοπος Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνος, Ηγούμενος της Μονής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στη Rasayia τον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτη Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλία.

Την επομένη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βηρυττού Ηλία για να ευχηθεί εις αυτόν τα δέοντα επί τη προλαβούση ονομαστική εορτή του. Ο άγιος Βηρυττού στη συνέχεια ξενάγησε τους επισκέπτες του στο νεόδμητο Ναό που έκτισε στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της Βηρυττού προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Συριακής Εκκλησίας στη Βηρυττό Μάρ Κλήμεντα – Δανιήλ, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.Το Σεβασμιώτατο στο ταξίδι του στο Λίβανο συνόδευε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Al-azrai, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Κορυφή σελίδας


Κοινές δράσεις Πολιτείας – Εκκλησίας απέναντι στην κρίση

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο επισκέφθηκε την Τετάρτη η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έλαβε χώρα σε εγκάρδιο κλίμα στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, βρέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και του κοινωνικού αποκλεισμού. Συγκεκριμένα μεταξύ των δύο πλευρών διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση των συνεργειών για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης. Ο Μητροπολίτης και η Περιφερειάρχης συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο πλευρών για τη βελτιστοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών προς όφελος των πολιτών.

Κορυφή σελίδας


Ξεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια

Συνεχίζοντας ενεργά τον αγώνα της ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ξεκίνησε ήδη τις εγγραφές όσων επιθυμούν να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

Οι ωφελούμενοι μπορούν να προέρχονται από όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ενδεικτικά, δύνανται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα άτομα με ετήσιο εισόδημα 3.000€, ζευγάρι με ετήσιο εισόδημα 4.500€, ζευγάρι με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος 5.400€ κά.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εγγραφών είναι η 5η Αυγούστου 2015 και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 9.00-13.00:

Στην έδρα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,
Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Πλατεία Κυνοσάργους, Νέος Κόσμος 117 43 Αθήνα
Τηλ.: 213 018 4400

Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Αθανασίου Διάκου 1
177 78 Ταύρος
Τηλ.: 210 3476502

Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Αγησιλάου 9α
176 74 Καλλιθέα
Τηλ.: 210 9403902

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να προσκομίσουν το ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, την Αστυνομική τους Ταυτότητα, το Ε1 και το Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση έτους 2014). Απαραίτητος είναι ο κωδικός TAXIS των αιτούντων, όπως και η υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης για το 2015.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ