Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 788, 14 Ιουλίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στο Περιβάλλον

«Αποστολή» στη Σύρο
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, προσφέρει από 15 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το σύνολο των τίτλων των εκδόσεών της που διατίθενται στα βιβλιοπωλεία του Οργανισμού (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) με έκπτωση 10% για το αναγνωστικό κοινό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στο Περιβάλλον

Πρωτοβουλίες προώθησης της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος αναλαμβάνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μέσω του προγράμματος ΜΟΣΧΑΤΟ – ΤΑΥΡΟΣ: ΣΥΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Το έργο υλοποιείται στην περιοχή του Μοσχάτου – Ταύρου από τη Αναπτυξιακή Σύμπραξη, στην οποία επίσης μετέχουν ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ και οι εταιρείες ΕΩΣ Αναπτυξιακή και Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη δημοτών του Μοσχάτου-Ταύρου με σκοπό την προώθησή τους στην απασχόληση, αφού πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα με σκοπό την διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών της περιοχής και της ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της. Το έργο χρηματοδοτείται από την δράση 7 Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Εξήντα τέσσερις άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, υποστηρίζονται από μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής με σκοπό αφενός την προώθηση στην απασχόληση και αφετέρου την ίδρυση και λειτουργία τριών κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.). Η έρευνα κατέδειξε την ανάγκη για υποστήριξη Κοιν.Σ.Επ. με συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως υπηρεσίες συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης κτιρίων και χώρων, δημιουργίας και συντήρησης χώρων πρασίνου, καθώς και οργάνωσης προγραμμάτων ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η ιστοσελίδα www.entergreen.gr προσφέρει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρωτοβουλίες υποστήριξης των συμμετεχόντων, τις ενέργειες ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και άλλα νέα σχετικά με την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Θεωρώντας την συνδρομή της επιχειρηματικής κοινότητας, τα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών σημαντικό παράγοντα επιτυχίας των στόχων του προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΙΚΟΤΗΤΑ καλεί όσους επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο της ενάντια στην κοινωνική περιθωριοποίηση των ανέργων να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2130 184400 ή ηλεκτρονικά στο enter.green@yahoo.gr.

Κορυφή σελίδας


«Αποστολή» στη Σύρο

Ύστερα από σχετικό αίτημα του Μητροπολίτου Δωροθέου, η Μ.ΚΥ.Ο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» απέστειλε προς την Ιερά Μητρόπολη 300 δέματα με τρόφιμα, τα οποία διενεμήθησαν προς τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ». Oι εργαζόμενοι απεργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο και τον Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για την πρόθυμη και άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά του, καθώς και την Εταιρεία «BLUE STAR FERRIES» και τον Οικονομικό της Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο, για τη δωρεάν μεταφορά των πακέτων. Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Ευάγγελος Μάνθος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των εργαζομένων του «ΝΕΩΡΙΟΥ» στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ