Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 785, 3 Ιουλίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «όχι στο δηλητήριο του διχασμού»

Εκκλησία Κρήτης: «Να διαφυλάξουμε την ενότητα»

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Ομόνοια και Ομοψυχία

Με εσπερινό στο Βήμα του Γαλλίωνος ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Απόστολο ΠαύλοΕλένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
«Ελλάδα και Ευρώπη»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «όχι στο δηλητήριο του διχασμού»

"Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.

Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά.

Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα.

Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο.

Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του.

Δεν μας χωρίζει τίποτε.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας.

Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών.

Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου.

Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν.

Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο”.

Κορυφή σελίδας


Εκκλησία Κρήτης: «Να διαφυλάξουμε την ενότητα»

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης κατά τις κρίσιμες τούτες ημέρες, τις οποίες περνά η Χώρα μας εκφράζει την αγωνία της για το παρόν και το μέλλον μας και απευθύνει προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευγενή και ηρωικό Κρητικό Λαό τη θερμή παράκληση και προτροπή να διαφυλάξωμε όλοι μαζί την αγάπη, την ενότητα, την ομόνοια, την ομοψυχία και τη νηφαλιότητα.

Όλοι οι Αρχιερείς της Μεγαλονήσου, με πατρική αγάπη, στοργή και ενδιαφέρον, απευθυνόμαστε στον Κρητικό Λαό μας και παρακαλούμε να μην αφήσωμε, για κανένα λόγο, να επέλθει διχασμός και διχόνοια.

Θεωρούμε απαραίτητο μπροστά στα σύγχρονα διλήμματα και τις κομβικές αποφάσεις να μην κάνωμε τέτοιες επιλογές, οι οποίες θα οδηγήσουν τον Τόπο και τον Λαό μας σε αδιέξοδα και καταστροφή.

Τούτες τις ώρες της συλλογικής ευθύνης είναι ανάγκη να σταθούμε με σύνεση, υπομονή και την έντονη προσευχή μας προς τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.

Κορυφή σελίδας


Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Ομόνοια και Ομοψυχία

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη μεγάλη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της.

Ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την απέραντη αγάπη, το ζωηρότατο ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνοαμερικανικής ορθοδόξου Ομογενείας προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό και τονίζει την ανάγκη ψυχραιμίας και συνέσεως και την με κάθε τρόπο διατήρηση της ομονοίας και ομοψυχίας στην αντιμετώπιση των οιονδήποτε δυσκολιών και καταστάσεων. Πάντοτε με την βοήθεια του παντοδύναμου Θεού.

Κορυφή σελίδας


Με εσπερινό στο Βήμα του Γαλλίωνος ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Απόστολο Παύλο


Με τον Εσπερινό στο «Βήμα του Γαλλίωνος» στην Αρχαία Κόρινθο, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου 28 και 29 Ιουνίου προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης Αγίου Αποστόλου Παύλου.


Στον αρχαιολογικό χώρο, όπου ο Παύλος προπηλακισθείς, οδηγήθηκε να απολογηθεί στον Ρωμαίο Ανθύπατο της Αχαΐας Γαλλίωνα, και σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα τελέστηκε και φέτος ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, πλαισιουμένου υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας κ. Διονυσίου.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος τόνισε ότι ο Παύλος τυφλωθείς σωματικά στον δρόμο της Δαμασκού, φωτίσθηκε από το «Φως του Χριστού» νοερά και, αφού αποκαταστάθηκε και η σωματική Του όραση, έθεσε σαν σκοπό Του να κηρύττει το «Φως του Χριστού εις πάντα τα Έθνη», αγωνιζόμενος να καταστήσει τους αγνοούντας την Αλήθεια της πίστεως ανθρώπους «Φώτα Χριστού». Τέλος, αναφέρθηκε στη ρήση του Απ. Παύλου «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος» (Γαλ. γ, 28) ως και τη θέση ότι ο Θεός «εποίησε τε εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων» (Πραξ. ιζ’, 26) για να φανερώσει την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ