Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 784, 29 Ιουνίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στην αρχαία Κόρινθο

H “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” κοντά στους ακρίτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

Παρουσίαση βιβλίου στο Πολιτιστικό κέντρο του ΡουφΘ’ Κορίνθου Παύλεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στην αρχαία Κόρινθο

Σήμερα στις 7:00 το βράδυ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, θα τελεστεί ο Εσπερινός των Αγίων Αποστόλων και θα ακολουθήσει Παράκληση στον Απόστολο Παύλο. Μετά τις Ιερές Ακολουθίες, στις 8:45 το βράδυ, θα ακολουθήσουν πολιτιστικές ενοριακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού.

Παράλληλα, το κέντρο βάρους του εορτασμού θα μετατεθεί στην Αρχαία Κόρινθο, όπου έδρασε, δίδαξε και κρίθηκε από τον Ρωμαίο ανθύπατο Γαλλίωνα ο Μέγας Παύλος. Εκεί στις 7:00 μ.μ. θα εκκινήσει λιτανευτική πομπή από τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία θα καταλήξει στο Βήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, εντός του αρχαιολογικού χώρου (Βήμα του Γαλλίωνος). Στο “Βήμα” θα τελεστεί ο καθιερωμένος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονος, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνου, όπως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.Διονυσίου.

Κατά τον εσπερινό θα ψάλλει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Στις 9:30 το βράδυ και μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου, μεταξύ του ενοριακού Ναού και του αρχαιολογικού χώρου.

Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθούν οι εορτασμοί της ημέρας του πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου.

Κορυφή σελίδας


H “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” κοντά στους ακρίτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί τη δράση «Κοντά στους Ακρίτες», με στόχο την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη τα οποία έχει ανάγκη η κάθε κοινότητα, συνεργαζόμενοι πάντα με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και τους Τοπικούς Άρχοντες.

Το 3ήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου η δράση «Κοντά στους Ακρίτες» θα βρεθεί στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, όπου θα καλυφθούν ανάγκες ή ελλείψεις που παρουσιάζονται στις τοπικές κοινωνίες και οι οποίες δυσχεραίνουν το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης αλλά και των Δήμων.

Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Alzheimer, ενώ παράλληλα θα χορηγηθούν νευροψυχολογικοί έλεγχοι (τεστ μνήμης) σε άτομα άνω των 60 ετών.

Κορυφή σελίδας


Παρουσίαση βιβλίου στο Πολιτιστικό κέντρο του Ρουφ

Ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βασιλείου Χριστοδούλου συνομιλεί με θεολόγους και ιερείς, με την αφορμή της έκδοσης του βιβλίου: «Μείνε μαζί μας, βράδιασε - Περπατώντας τήν πρός Ἐμμαούς πορεία σέ μιά σύγχρονη ὁδό». Μέσα από την έκδοση ο π. Βασίλειος επιχειρεί μία σύγχρονη ερμηνεία του τρόπου με τον οποίο ο Χριστός προσεγγίζει την πορεία των δύο μαθητών και μια τολμηρή μεταφορά αυτού του Αναστάσιμου περιπάτου στη διαιώνια πορεία του ανθρώπου με συνοδοιπόρους όλους εμάς.

Θα μιλήσουν:

π. Αθανάσιος Πολύζος (φιλόλογος – θεολόγος – ποιητής)

π. Βασίλειος Θερμός (ψυχίατρος παιδιών και εφήβων – δρ. θεολογίας – καθηγητής Α.Ε.Σ.Α.

Θανάσης Παπαθανασίου (πτ. νομικής – δρ. θεολογίας – καθηγητής Μ.Ε. – αρχισυντάκτης περιδικού ΣΥΝΑΞΗ

Συντονισμός: Γιῶργος Μπάρλας (θεολόγος – φιλόλογος)

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μ.Βασιλείου 15, περιοχή Ρουφ)

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ