Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)

Τεύχος 779, 11 Ιουνίου 2015
Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος για το σύμφωνο συμβίωσης

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες

Παρουσίαση βιβλίου στο Βυζαντινό: «Καθοσίωσις και Τυραννίς...το πολιτικό αδίκημα στο Βυζάντιο (8ος – 13ος αιώνας)».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας


Εκδηλώσεις μνήμης
στο μαρτυρικό Δίστομο


ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Αρχιεπίσκοπος για το σύμφωνο συμβίωσης

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί, έξω από το Μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή”.

Κορυφή σελίδας


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες

Ραγδαία αύξηση που φτάνει το 290% σημείωσαν οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ίδρυσαν και λειτουργούν από κοινού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τρεισήμισι χρόνια της λειτουργιάς του ( 2012-2015). Συγκεκριμένα το 2012 δέχθηκε 5.500 επισκέψεις ανασφάλιστων πολιτών , 12.000 το 2014 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το 2015 οι επισκέψεις θα φτάσουν τις 16.000.

Συνολικά, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, έχει δεχθεί, μέχρι σήμερα, 31.500 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά πάνω από 100 πολίτες δέχονται την φροντίδα 63ων γιατρών, 23ων ειδικοτήτων καθώς και 150 εργαστηριακών και κλινικών ιατρών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς χορηγούνται δωρεάν 300-500 φάρμακα την ημέρα.

Το Ιατρείο έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τριάμισι χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 25 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα και έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη δραστηριότητα του Ιατρείου τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχουν βρει καταφύγιο οι αναξιοπαθούντες και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που «χτύπησε» η οικονομική κρίση. Παράλληλα προσπαθούμε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας, για να στηρίξουμε τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια μας όσο η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει αυτούς τους ανθρώπους, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένας συνάνθρωπος μας αβοήθητος ,σε όποια γωνιά της χώρας και εάν κατοικεί.»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, αναφέρθηκε στην προσφορά των εθελοντών ιατρών και πολιτών λέγοντας:

« Εδώ και τρεισήμισι χρόνια δίνουμε καθημερινή μάχη, για όλους εκείνους που έχασαν όχι μόνο τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, αλλά και την ίδια τους την υγεία. Κάποιος έπρεπε να τους φροντίσει. Και η απάντηση ήρθε μέσα από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου. Η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει θέση και λόγο στο να υποστηρίξει και να υπηρετήσει την ανθρώπινη ανάγκη με αξιοπρέπεια και σεβασμό με αποφασιστικότητα και συνέπεια».

Τα τριάμισι χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου συγκεντρώθηκαν 1.500.000 φάρμακα, στα πλαίσια του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» και έγιναν 45 αποστολές φαρμάκων σε 22 Δήμους, σε πέντε Δημόσια νοσοκομεία, σε πέντε Μητροπόλεις , σε τέσσερα Κέντρα Υγείας, σε δύο Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, σε εννέα Προνοιακά Ιδρύματα και σε τρία Σωφρονιστικά καταστήματα.

Κορυφή σελίδας


Παρουσίαση βιβλίου στο Βυζαντινό: «Καθοσίωσις και Τυραννίς...το πολιτικό αδίκημα στο Βυζάντιο (8ος – 13ος αιώνας)».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ηρόδοτος» παρουσιάζουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 19:30, το βιβλίο της Καλλιόπης (Κέλλυς) Α. Μπουρδάρα, Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Καθοσίωσις και Τυραννίς...το πολιτικό αδίκημα στο Βυζάντιο (8ος – 13ος αιώνας)».

Ομιλητές:

-Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ομ. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός

-Ταξιάρχης Γ. Κόλιας, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, ΕΙΕ.

-Ελευθερία Παπαγιάννη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονιστής: Γιάννης Πολίτης, δημοσιογράφος.

Η συγγραφέας σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Έκανε μεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήμιο και στην Ουάσινγκτον. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα ως καθηγήτρια ιστορίας δικαίου στη νομική σχολή Αθηνών. Επί σειρά ετών διετέλεσε συνεργάτιδα του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5).

Κορυφή σελίδας


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, θα λειτουργήσει κανονικά και κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016 υπό ενιαία Διεύθυνση. Θα λειτουργήσει, επίσης, κανονικά η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή στα παιδιά που το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη.

Στο Εκκλησιαστικό Σχολείο διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και Παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα, όπως πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικής αγωγής, αγωγής υγείας κ.ά. και λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει θεσπίσει βραβείο 500 ευρώ για τον καλύτερο σε επίδοση και ήθος μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου και της Γ΄ Τάξης του Λυκείου!

Τις απογευματινές ώρες, στο χώρο του Σχολείου, λειτουργούν τμήματα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε εθελοντική βάση, αλλά και τμήματα χορού, αγιογραφίας, θεατρικού εργαστηρίου κ.ά.. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10%.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, καθώς και στα τηλέφωνα και την ιστοσελίδα του Σχολείου.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ