Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)


Τεύχος 760, 12 Μαρτίου 2015       Επικοινωνήστε μαζί μας  Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα στήριξης σε εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά από την «Αποστολή»

Εόρτια εκδήλωση για την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων

«Μύθοι και πραγματικότητες για την εξάρτηση»Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
στο Βυζαντινό Μουσείο
την Κυριακή 15/3ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Πρόγραμμα στήριξης σε εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά από την «Αποστολή»

Στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης βρεφών, παιδιών και εφήβων που οι οικογένειες τους ή τα εγκατέλειψαν ή δεν μπορούν να τα βοηθήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης έχει προχωρήσει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις αρχές Μαρτίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διάθεση βρεφικών και παιδικών τροφών, ειδών υγιεινής, παιχνιδιών, την μελέτη με εκπαιδευτικούς , την ψυχολογική στήριξη από ειδικούς αλλά και την προσφορά εθελοντικής εργασίας σε δομές της Αττικής που φιλοξενούνται παιδιά.

O Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Αναρρωτήριο Πεντέλης όπου συζήτησε με τις διοικήσεις και το προσωπικό τρόπο υς στήριξης των προσπαθειών τους για την διευκόλυνση τους έργου τους.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου παραδόθηκαν 1.800 συσκευασίες παιδικών τροφών, εκατοντάδες τεμάχια με βρεφικό γάλα σε σκόνη αλλά και προϊόντα υγιεινής για βρέφη και παιχνίδια.

Οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Καθηγητής κ. Αριστείδης Ζούμπος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κ. Μαρία Γιαλαμά, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στην «Αποστολή» που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους με κατανόηση, ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, στους εργαζόμενους τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και επισήμανε ότι η «Αποστολή» με τα προγράμματα της θα συνεχίζει να στηρίζει τα παιδιά δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνα που δεν έχουν δίπλα τους γονείς τους. «Η Ελλάδα μια χώρα υπερήφανη, ανέφερε ο κ. Δήμτσας, έχει στηρίξει, σε δύσκολες εποχές, την ύπαρξη της, στη συνοχή της οικογένειας. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Εκκλησία , όπως έπραξε πάντα, θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της στα παιδιά και τις οικογένειες τους».

Κορυφή σελίδας


Εόρτια εκδήλωση για την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εβδομάδος των Ιερατικών Κλίσεων (Γ Ἑβδομάδα Νηστειών 9-15.03.2015) το Σάββατο 14 Μαρτίου ε.ε. θα πραγματοποιηθεί, στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή στο Χαλάνδρι, εόρτια εκδήλωση.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό της Ριζαρείου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Τακτικό Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως καθώς και αντιπροσωπείας Καθηγητών και Ιεροσπουδαστών από όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Επίσης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα βραβευθούν οι Ιεροσπουδαστές που πρώτευσαν (βραβείο προόδου και χρηματικό βραβείο).

Διαβάστε το μήνυμα της Ι. Συνόδου προς τους ιεροσπουδαστές

Κορυφή σελίδας


«Μύθοι και πραγματικότητες για την εξάρτηση»

«Μύθοι και πραγματικότητες για την εξάρτηση» είναι το θέμα μιας σειράς συναντήσεων, με τις οποίες η Μητρόπολη Δημητριάδος φιλοδοξεί να φέρει σε γόνιμο διάλογο επιστήμονες και κλινικούς επαγγελματίες από τα γνωστικά πεδία της Θεολογίας και της Ψυχολογίας.

Οι συναντήσεις φιλοξενούνται στο Δημαρχείο του Βόλου και τις διοργανώνουν από κοινού η «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών», η «Πορεία Υγείας» και ο «Σύνδεσμος Νέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος».

Στην πρώτη συνάντηση ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Θεολόγος και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5) θα μιλήσει για την «Πρόληψη των εξαρτήσεων από την πλευρά της Ορθόδοξης εκκλησίας» και η κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, Κοινωνική κλινική Ψυχολόγος, για τους τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων: «Εξάρτηση-Απεξάρτηση: από την απομόνωση στην αλληλοβοήθεια». Θα παρευρεθεί, επίσης, μέλος του προγράμματος αυτοβοήθειας «Ανώνυμες Οικογένειες» («Families Anonymous»), καταθέτοντας την προσωπική του μαρτυρία από την πληγή της εξάρτησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε ο ΟΚΑΝΑ το 2011 σε παιδιά ηλικίας 13-19 ετών από συνολικά 676 σχολεία της χώρας, χρήση παράνομων ουσιών αναφέρουν το 7,4% των 15χρονων, ενώ το ποσοστό αυτό τριπλασιάζεται στην ηλικία των 18 ετών (21,9%). Σημειώνεται ότι το 40,2% των 19χρονων που βρίσκονται ακόμα στο σχολείο αναφέρουν χρήση παράνομων ουσιών!

Επίσης, στην έκθεση που δημοσίευσε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας αναφέρεται ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι χρήστες που αιτούνται θεραπεία είναι Έλληνες (άνω του 90%). Παρόλο που το εκπαιδευτικό επίπεδο των χρηστών που ζητούν θεραπεία παρουσιάζει τάσεις βελτίωσης, το ποσοστό των χρηστών που αναφέρουν ότι είναι άνεργοι αυξάνεται. Αν συνυπολογίσουμε τα αυξητικά ποσοστά των Ελλήνων ανέργων την τελευταία πενταετία, το ποσοστό των χρηστών πρέπει να έχει μεγαλώσει δραματικά.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 18:30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βόλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ