Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 746, 15 Ιανουαρίου 2015            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημόσιοι Λειτουργοί σε «Αποστολή»

Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας ο Γέροντας Παΐσιος

Έκθεση Βυζαντινής Εικονογραφίας στον Φλοίσβο

Αυτήν την Κυριακή στις 17:30 το απόγευμα,
η Βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής
καλεί τους Αθηναίους στην κοπή της Βασιλόπιτας
Αγ. Ελεούσης 4, ΨυρρήΕΙΔΗΣΕΙΣ


Δημόσιοι Λειτουργοί σε «Αποστολή»

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου και ενημέρωσε για τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ να συγκεντρώσουν τρόφιμα, φάρμακα, παιδικά βιβλία και παιχνίδια, καθώς και δωροεπιταγές που θα δοθούν μέσω τoυ Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Παρών στη συνάντηση ήταν ο και Γενικός Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού, Κωστής Δήμτσας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος χαρακτήρισε «ως πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της Γ.Γ.Δ.Ε.» και πρόσθεσε «είναι πολύ θετικό που υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί, όπως εσείς, που δεν επιτελούν μόνο το καθήκον που έχουν αναλάβει αλλά τείνουν ευήκοον ους στο συνάνθρωπο που υποφέρει».

Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι «οι άνθρωποι που υπηρετούν στη Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να διακρίνονται εκτός από την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα και για την ανθρωπιά τους, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς. Η Γενική Γραμματεία θα είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες της Εκκλησίας, που επιτελεί διαχρονικά σπουδαίο έργο όχι μόνο πνευματικό αλλά και κοινωνικό για την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωστής Δήμτσας, αφού ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα για την πρωτοβουλία της, τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή θα φέρει χαμόγελα και ζεστασιά σε πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η πρωτοβουλία της κας Σαββαΐδου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Κορυφή σελίδας


Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας ο Γέροντας Παΐσιος

Στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε την εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής και ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Όσιο μοναχό Παΐσιο Αγιορείτη.

Το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.

Κορυφή σελίδας


Έκθεση Βυζαντινής Εικονογραφίας στον Φλοίσβο

Ο Θεολόγος-Αγιογράφος κ. Ευστάθιος Γιαννής, Άρχων Πρωτομαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιεί την τέταρτη ατομική του «Έκθεση Βυζαντινής Εικονογραφίας και Τέχνης: Φιλοκαλείν» στο Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβος (Λεωφόρος Ποσειδώνος, έναντι πλατείας Φλοίσβου) από 19 έως και 25 Ιανουαρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου κ. Συμεών την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά είναι 10:00 – 14:00 και 17:00-21:00.

Διαβάστε εδώ το κείμενο του κ. Γιαννή για την Ορθόδοξη Εικόνα ως τόπος και τρόπος πολλαπλών συναντήσεων.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ