Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 742, 4 Δεκεμβρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: "Στη Θράκη διατηρήθηκε άσβεστη η φλόγα της πίστης"

"Το βλέμμα του Παντοκράτορα" διά χειρός π. Σταμάτη Σκλήρη

"Αποστολή" με σχολικά είδη στην ακριτική Κοστοριά

«ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
μ’ εφήβους και παιδιά»

5,6 και 7 Δεκεμβρίου
στο Πολιτιστικό Κέντρο
της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά
"Αντιαιρετικά": νέος ιστότοπος για τη δράση των αιρετικών κινήσεωνΕΙΔΗΣΕΙΣ


Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: "Στη Θράκη διατηρήθηκε άσβεστη η φλόγα της πίστης"

Τα ιερά λείψανα της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, που φυλάσσονται στον Επισκοπικό Οίκο, μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, χάριν ευλογίας και αγιασμού των ευσεβών προσκυνητών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Βαρβάρας της Νέας Ορεστιάδος το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου. Μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου, ο οποίος στη συνέχεια διένειμε στους πιστούς άρτους.

Επαινώντας ο Σεβασμιώτατος την πληθωρική προσέλευση των κατοίκων της Νέας Ορεστιάδος στις ιερές ακολουθίες και τις άλλες λατρευτικές Συνάξεις τόνισε ότι «είναι καρπός της αγωγής και της παιδείας που λάβαμε από τους προγόνους μας, οι οποίοι παρά τα 500 χρόνια σκλαβιάς εδώ στη Θράκη, διετήρησαν άσβεστη τη φλόγα της πίστης και μας την παρέδωσαν σαν πολύτιμο μαργαριτάρι».

Ένα μοναδικό portfolio με αδημοσίευτα έργα του π. Σταμάτη Σκλήρη πρόκειται να παρουσιαστεί αυτήν την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00 το απόγευμα, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Polis cafe, Πεσμαζόγλου 5).

Κορυφή σελίδας


"Το βλέμμα του Παντοκράτορα" διά χειρός π. Σταμάτη Σκλήρη

Με θεματικό άξονα το βλέμμα του ανθρώπου πάνω στο θείο, το ιερό, το αγιασμένο πρόσωπο του κόσμου τούτου και του επέκεινα, ο π. Σταμάτης Σκλήρης επιχειρεί μία καταβύθιση στα άρρητα της βυζαντινής τέχνης, όπως έχει επιβιώσει στους αιώνες και έχει εξελιχθεί στις μέρες μας.

Για το έργο του ιερέα και αγιογράφου θα μιλήσουν: η τεχνοκριτικός Ίρις Κρητικού, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής δρ. Δημήτρης Κυριαζής και ο π. Σταμάτης.

«…ἄν ἡ καρδιά τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἕνα κοχύλι, ὅπου ἀφουγκράζεται κανείς τήν ἠχώ τοῦ Θεοῦ, αὐτό δέν ψηλαφᾶται στήν καθημερινότητα. Παρά μόνο οἱ ἐλάχιστες στιγμές, κι αὐτές μποροῦμε νά τίς ὀνομάσουμε στιγμές δημιουργίας. Καί δέν ἐκφράζουν τή δεξιοτεχνία κάποιου μά την εὐαισθησία του. Ὅταν φθάσεις ἐκεῖ, δἐν ἰσχύουν πιά τά σημεῖα τοῦ ὁρίζοντος. Δέν ὑπάρχει ἐκεῖ Ἀνατολή καί Δύση».

π. Σταμάτης Σκλήρης

Χορηγός επικοινωνίας το Ραδιόφωνο του 89,5

Κορυφή σελίδας


"Αποστολή" με σχολικά είδη στην ακριτική Κοστοριά

Σχολικά αντικείμενα στους μαθητές της ακριτικής Καστοριάς, απέστειλε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Συγκεκριμένα, 500 τσάντες σε πρώτη φάση, με μολύβια, τετράδια, μαρκαδόρους και άλλα σχολικά είδη, απέστειλε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ώστε να δείξει για ακόμη μία φορά την αγάπη και τη φιλανθρωπία της στους ακρίτες της πατρίδος μας και ιδιαίτερα στα παιδιά που φοιτούν στις σχολικές μονάδες των συνόρων.

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τους συνεργάτες του, επισκέφθηκε σχολεία της περιοχής, όπως η Κορησός, το Κωσταράζι, το Χιλιόδεντρο και την Κολοκυνθού, για να μοιράσει στα παιδιά τα δώρα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και να ευχηθεί σε κάθε παιδί καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Διευθυντή της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για την βοήθεια που απέστειλαν και παρουσίασε στα παιδιά ένα μέρος του τεράστιου έργου που πραγματοποιεί ο Φιλανθρωπικός αυτός Οργανισμός.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, έλαβε κι αυτός δώρα και κάρτες από τους μικρούς μαθητές και ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έχουν υγεία και κάθε καλό στη ζωή τους.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ