Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 735, 7 Νοεμβρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος στο πλευρό της Οργάνωσης για την αλληλεγγύη στην Κύπρο

Ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την οικονομική κρίση στο London School of Economics

Συμπόσιο στην Κόρινθο για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο

Εκσυγχρονίζεται ο ιστοχώρος της Μητρόπολης Άρτης

Μάθετε για το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας
σε ενορίες της ΑθήναςΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Αρχιεπίσκοπος στο πλευρό της Οργάνωσης για την αλληλεγγύη στην Κύπρο

Με μέλη της Οργάνωσης - πρωτοβουλίας "Έτος Κύπρου 2014" συναντήθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για τους στόχους και τις δραστηριότητες της Οργάνωσης στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός νέου κινήματος διεθνούς αλληλεγγύης για την Κύπρο, ώστε να επιτευχθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και να επικρατήσει η ειρήνη στη Μεγαλόνησο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνη και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κοινό σημείο της Εκκλησίας και της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόνισε, είναι ο άνθρωπος, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η προστασία των δικαιωμάτων του.

Πρόσθεσε δε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. θα ενημερώσει τα μέλη της για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και θα ορίσουν έναν σύνδεσμο ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Οργάνωση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο κ. Παναγιώτης Τριγάζης, ο κ. Παύλος Χρήστου, αξιωματικός της Π.Α., ο κ. Λοίζος Λοίζος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων και ο πρ. πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Τσίρης.

Κορυφή σελίδας


Ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την οικονομική κρίση στο London School of Economics

Στις 12 Νοεμβρίου 2014 το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics διοργανώνει δημόσια διάλεξη με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα «Η Εκκλησία της Ελλάδος και η οικονομική κρίση». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διερευνηθούν οι ποικίλες επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, καθώς και ο τρόπος που η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρίθηκε και συνεχίζει να ανταποκρίνεται σ' αυτήν, λαμβάνοντας παράλληλα υπ᾽ όψη τον κεντρικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ιστορικά η Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος διακρίνεται για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη διασύνδεση της Εκκλησίας με τα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα και για το άνοιγμα της Ορθοδοξίας στην προοπτική ενός ειλικρινούς διαλόγου και μιας ουσιαστικής συνάντησης με άλλες παραδόσεις. Στην ομιλία του θα επιχειρήσει να περιγράψει και να αναλύσει τις ποικίλες προκλήσεις που τίθενται από την κρίση και να αναδείξει πτυχές του έργου και του ρόλου της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Η ομιλία, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά δημόσιων διαλέξεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στρόγγυλης τράπεζας και με επίκεντρο ποικίλες πτυχές της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής στη σύγχρονη Ελλάδα, θα λάβει χώρα στο Hong Kong Theatre, Clement House του London School of Economics από τις 18.30 έως τις 20.00. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Καθηγητής Kevin Featherstone. Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη σειρά των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη διαδικτυακή τοποθεσία: http://www.lse.ac.uk/europeanInstitute/research/hellenicObservatory/home.aspx.

Κορυφή σελίδας


Συμπόσιο στην Κόρινθο για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου σας προσκαλεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ώρα 6:00 μ.μ, στην «Κροκίδειο Αίθουσα» (δίπλα στην παλαιά Ιερατική), να συμμετάσχετε στο αφιερωματικό στον Αββά Ισαάκ τον Σύρο πνευματικό συμπόσιο, στο οποίο θα παρουσιαστεί το μνημειώδες έργο της κριτικής εκδόσεως των Ασκητικών του Λόγων, το οποίο ανέλαβε υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και έφερε εις πέρας με υποδειγματικό τρόπο, χειριζόμενος μεγάλο αριθμό χειρογράφων και σημαντικό όγκο πληροφοριών, ο πολύγλωσσος Βέλγος Φιλόλογος και «εξ αγχιστείας» Κορίνθιος κ. Μάρκελλος Πιράρ.

Για την πρώτη αυτή Ελληνική κριτική έκδοση ενός από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ανθρωπότητας και για τον συγγραφέα Αββά Ισαάκ το Σύρο (7ος αιώνας) θα συζητήσουν με το ακροατήριο ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσ. Αρχιμ. κ. Βασίλειος (Γοντικάκης), ο θεολόγος και εκδότης κ. Δημήτριος Μαυρόπουλος και ο ίδιος ο κ. Μάρκελλος Πιράρ.

Κορυφή σελίδας


Εκσυγχρονίζεται ο ιστοχώρος της Μητρόπολης Άρτης

Μια νέα υπηρεσία τέθηκε σε εφαρμογή από την ηλεκτρονική σελίδα της Μητρόπολης Άρτης. Μέσω αυτής θα μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο, υποβάλλοντας τις απορίες τους και λαμβάνοντας απαντήσεις άμεσα. Για οδηγίες χρήσης της νέας υπηρεσίας, μπορείτε να δείτε τον οδηγό πατώντας εδώ.

Η ανωτέρω υπηρεσία αποτελεί τμήμα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών που υπάρχουν ήδη προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ