Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 730, 16 Οκτωβρίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια για το δεύτερο κοινωνικό φαρμακείο της Αρχιεπισκοπής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ.

Πρεβέζης Χρυσόστομος: "η φιλανθρωπία στο κέντρο της Χριστιανικής ζωής"

Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 στην έκθεση «Ορθοδοξία»

Εκπαιδευτικά προγράμματα
από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης
της ΑρχιεπισκοπήςΕΙΔΗΣΕΙΣ


Εγκαίνια για το δεύτερο κοινωνικό φαρμακείο της Αρχιεπισκοπής

"Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι οάσεις στην έρημο που ζούμε" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων του νέου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα λειτουργεί με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας τόνισε πως "από την πρώτη στιγμή της μεγάλης κρίσης που ενέσκηψε στην πατρίδα μας, ο Αρχιεπίσκοπος επέστησε την προσοχή όλων μας στην ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των συνανθρώπων μας, εκείνων που είναι απαραίτητες, για να ζήσουν οι άνθρωποι και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αναπτύχθηκε με τη μέριμνα της Αρχιεπισκοπής ένα μεγάλο δίκτυο δράσεων στο χώρο της σίτισης, της ένδυσης. Ενισχύθηκε η λειτουργία των ιδρυμάτων, προστέθηκαν νέα ιδρύματα που ήδη λειτουργούν και άλλα που ετοιμάζονται. Στις ενορίες θερμάνθηκαν ακόμη περισσότερο οι εθελοντικές προσπάθειες, η διακονία του κάθε εμπερίστατου ξεχωριστά.Ένας από τους τομείς που γρήγορα φάνηκε ότι δε μπορεί να μείνει έξω από το ενδιαφέρον της Εκκλησίας, ήταν και αυτός της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακραία οικονομικά προβλήματα φάνηκαν να μένουν χωρίς τη δυνατότητα προστασίας της υγείας τους. Άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι προσέτρεξαν να ζητήσουν βοήθεια. Αλλά και όταν κάποια κάλυψη δόθηκε σε όλους δεν έπαψε για πάρα πολλούς το κόστος συμμετοχής να είναι απαγορευτικό". Ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής και στη λειτουργία και τον κανονισμό του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είναι ο εμπνευστής όλου αυτού του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου και της συγκεκριμένης προσπάθειας και τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοπτώχου Ταμείου, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη για το συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφωνας δεσμεύτηκε να στηρίξει τους ανασφάλιστους λέγοντας πως "το 2015 στην Ελλάδα της Ευρώπης δεν θα είναι κανένας ακάλυπτος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη".

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον που έδειξαν και επεσήμανε πως "συνήθως όταν κάνουμε εγκαίνια είμαστε χαρούμενοι, σήμερα όμως καλούμαστε να έχουμε προβληματισμούς". Μίλησε για αντίστοιχες προσπάθειες που γίνονται από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφερόμενος και στο γενικότερο φιλανθρωπικό έργο επισημαίνοντας πως "αυτό το έργο το στηρίζει ο λαός και αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα". Ευχήθηκε, άλλωστε, να ξεπεραστεί γρήγορα η οικονομική κρίση, ώστε να μη χρειάζονται στο μέλλον κοινωνικά φαρμακεία. Ακολούθως υπεγράφη μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας σύμφωνο συνεργασίας.

Κορυφή σελίδας


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ.

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως συζητήθηκε το θέμα της επίσημης επίσκεψης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου I’ στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου. Όπως τονίσθηκε ιδιαιτέρως, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Πατριάρχης θα ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος για την έκρυθμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού. Μετά το πέρας της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.

Κορυφή σελίδας


Πρεβέζης Χρυσόστομος: "η φιλανθρωπία στο κέντρο της Χριστιανικής ζωής"

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης αγιασμός για την επικείμενη έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενώ παρευρέθηκαν ο κ. Γρηγόριος Κατσανάκης, υπεύθυνος των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και η κα Βασιλική Σφονδύλη, πρώην Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του τόσο για τη συνεχιζόμενη λειτουργία του Φροντιστηρίου όσο και για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη προσπάθεια της Μητροπόλεως και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Παράλληλα, με επιτυχία στέφθηκε η θεατρική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη στην αίθουσα ‘’ΟΑΣΗ’’ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τοπικής εκκλησίας φέρνοντας ο καθένας τρόφιμα και είδη υγιεινής για τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η φιλανθρωπία πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της Χριστιανικής ζωής.

Κορυφή σελίδας


Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 στην έκθεση «Ορθοδοξία»

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 fm είναι χρυσός χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 2014» και συμμετέχει σ’ αυτήν με ειδικό περίπτερο (νούμερο 10). Η έκθεση πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου στην Αθήνα και θα διαρκέσει από Κυριακή 19 έως Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2012.

Πληροφορίες: Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, π. Ιωακείμ Ιωακειμίδης, τηλ. 2107298222

Δείτε ακόμη στο ecclesia.gr

200 χρόνια από τη μεταρρύθμιση της καθιερωμένης μεθόδου Βυζαντινής μουσικής

Επανδρώνεται ο ακριτικός Έβρος

Κοινωνικό φαρμακείο από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ