Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δωρεάν.
Προσοχή: οι απόψεις και ειδήσεις που δημοσιεύονται εδώ δεν απηχούν οπωσδήποτε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υπεύθυνος έκδοσης: Παν. Δρακόπουλος     Συντάκτης: Ε.Α.Ο.Τεύχος 73, 11 Απριλίου 2006              Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν


 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕIΣΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ»

«ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ» Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

«Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

40 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕIΣΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ»

Αυτό τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, απευθυνόμενος σε νέο Πρεσβύτερο τον οποίο χειροτόνησε στον Ι. Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων (9/4/2006), στον οποίο επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Να είσαι υπερήφανος για την επιλογή σου να αφιερωθείς στο Θεό και την Εκκλησία η οποία υπηρέτησε και υπηρετεί το λαό, ποτέ δε θέλησε να τον εκμεταλλευτεί, ούτε να κάνε κακή διαχείριση της πνευματικής της εξουσίας… Πουθενά αλλού τόσοι πολλοί κληρικοί δεν έχουν θυσιαστεί στους αγώνες υπέρ του έθνους, της κοινωνίας και των ανθρώπων. Σε καμία άλλη Εκκλησία δε μπορείς να βρεις αυτόν τον πλούτο της ιερωσύνης…»

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Λειτουργών της Εκκλησίας να εκφράζουν τις απόψεις τους επί θεμάτων που απασχολούν το λαό και την κοινωνία και τόνισε: «Κανένας δεν είναι σε θέση να μάς πει να μη μιλούμε, γιατί μιλούμε από το περίσσευμα της καρδιάς μας. Γιατί για εμάς αυτός ο λαός είναι αδέλφια μας, γιατί κι εμείς είμαστε βγαλμένοι μέσα από το ζυμάρι της κοινωνίας…»..

Δες το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Κορυφή σελίδας«ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ» Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή (10/3/2006) η Ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Συνοδική επιτροπή Πολιτιστικής ταυτότητος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 180 ετών εκ της Ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής: «Η όλη επανάστασις του ΄21, από της συλλήψεως μέχρι και της πραγματοποιήσεώς της, υπήρξε, ασφαλώς, ένα ολότελα απονενοημένο διάβημα. Ένας λαός εξουθενωμένος, ταπεινωμένος, ανίσχυρος, ανάδελφος, στερούμενος φίλων, χωρίς διεθνείς διασυνδέσεις, μάλλον δε και με την πολιτική μέγαιρα της κατ’ ευφημισμόν Ιεράς Συμμαχίας, καχύποπτη και απειλητική απέναντί του, ετόλμησε τα ατόλμητα «για την πίστη του Χριστού και για την ψυχή του ανθρώπου, καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού που είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης», καθώς θα παρατηρούσε αργότερα ο Σεφέρης. Έτσι, το απονενοημένο εκείνο διάβημα, η κατάφωρη αυτοκτονία, περιβλήθηκε αμέσως από άγιο και ανέσπερο φως μοναδικού ηρωισμού και ολοκάθαρα Χριστιανικού πνεύματος αυτοθυσίας, που την κατέστησε «Αγιασμένη επανάσταση», κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό του Κόντογλου. Μέσα στο γενικότερο εκείνο απονενοημένο διάβημα και την ιερή τρέλα της αγιασμένης επαναστάσεως, ένας ιστορικός παροξυσμός υπήρξε και το Μεσολόγγι και ένα απίστευτο αποκορύφωμα της συνειδητής, ομαδικής αυτοθυσίας. Ένας παροξυσμός ο οποίος εξηυτέλισε την υπεροχή της δυνάμεως και την απάνθρωπη βία και κατέστησε τον «φράκτη», όπως απαξιωτικά ονόμασε το Μεσολόγγι ο μεγάλαυχος Ιμπραήμ, Σύμβολο και Ιδέα. Ιδέα της ελευθερίας και σύμβολο της ευψυχίας και της ανδρείας…».

Δες την εισηγητική ομιλία του Μακαριωτάτου

Κορυφή σελίδας«Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Επίκαιρο μήνυμα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας (7/4/2006), εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος.

Στο μήνυμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Είναι μεγάλη αλήθεια ότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο δώρο του Θεού που μόνον όταν την χάσουμε, τότε αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε την αξία της. Γι’ αυτό, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας ολόθυμα εκφράζουμε, αφενός μεν την αγάπη και την συμπαράστασή μας προς τους ασθενούντας συνανθρώπους μας, αφετέρου δε εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον και την υποστήριξή μας σ’ όλον τον ιατρικό κόσμο και τους επιστήμονες – ερευνητές που μοχθούν χάριν του υψηλού αυτού αγαθού της υγείας...».

Δες το πλήρες μήνυμα του Μακαριωτάτου

Κορυφή σελίδας40 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

40 χρόνια ζωής συμπλήρωσε φέτος ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς την ετήσια Γενική του Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο (8/4/2006)

Στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος έχει δώσει στο παρελθόν δείγματα της δραστηριοποιήσεώς του εμφανή και καρποφόρα, με αποκορύφωμα κάποιες χρυσές δεκαετίες τις οποίες όλοι αναμένομε να επανέλθουν. Εάν η γεωγραφική καρδιά της Ελλάδος ευρίσκεται στη Θεσσαλία, δεν ημπορεί η επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτήν να υπολείπεται της λοιπής ενδοχώρας. Η θέλησις υπάρχει, το εργατικό δυναμικό διατίθεται, η κυβερνητική βούλησις εξαρκεί, η Εκκλησία ευρίσκεται παντοιοτρόπως στο πλευρό των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όσον δύναται και όσον αυτό απαιτείται...».

Κορυφή σελίδαςΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ