!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Ecclesia Report  
Πληροφοριακό δελτίο. Κυκλοφορεί δωρεάν. Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος      Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου)
Τεύχος 712, 17 Ιουλίου 2014            Επικοινωνήστε μαζί μας            Γραφτείτε συνδρομητές δωρεάν

 Αυτό το ενημερωτικό newsletter, αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε επιλεγμένους αποδέκτες.
Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, κάντε κλικ εδώ.
Αν λαμβάνετε περισσότερες από μια φορές το ίδιο τεύχος ΠΡΟΝΑΟ, κάντε κλικ εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Αρχιεπίσκοπο

Η παράδοση της Εκκλησίας στη Δημόσια Τηλεόραση

Η Τρίπολη ψηφιοποιεί τους πολιτιστικούς θησαυρούς της

Αφιέρωμα στον Κωστή Μπαστιά
απόψε στις 22.00 με την Κατερίνα ΧουζούρηΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Αρχιεπίσκοπο

Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργιος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Λοβέρδο και επισήμανε πως "Εκκλησία και Πολιτεία από κοινού αγωνίζονται για τη βοήθεια του λαού και την ανάπτυξη του πνευματικού επιπέδου".

Ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στα δύο σχέδια νόμου που πρόκειται να κατατεθούν και αφορούν στην οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων και στη βελτίωση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Κορυφή σελίδας


Η παράδοση της Εκκλησίας στη Δημόσια Τηλεόραση

Υπέρ της μετάδοσης εκκλησιαστικών εκπομπών τάχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

"Θέσαμε τους προβληματισμούς μας για την πορεία της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και συζητήσαμε κατά πόσο μπορεί η τηλεόραση να συμβάλλει στην προώθηση και τη γνωστοποίηση του έργου της Εκκλησίας" τόνισε ο κ. Μακρυδημήτρης και προσέθεσε " μας ενδιαφέρει η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας, με τρόπο που να τονίζει το φρόνημα του λαού, αλλά και εκπομπές, όπως το Αρχονταρίκι και άλλες που ενδεχομένως θα οργανώσουμε, ώστε η μεγάλη παράδοση της Εκκλησίας να ενταχθεί στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, κατά το μέτρο που της αναλογεί, δίχως υπερβολές, αλλά και δίχως να υποτιμούμε τη σημασία της."

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως "η εικόνα και η πληροφόρηση διεισδύουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της κοινωνίας. Ανταλλάξαμε απόψεις πώς μπορεί να βγει κάτι ωφέλιμο από μία συνεργασία που θα στηρίζει την παράδοση και τις ρίζες μας".

Κορυφή σελίδας


Η Τρίπολη ψηφιοποιεί τους πολιτιστικούς θησαυρούς της

Ο δήμος Τρίπολης υλοποιεί ένα πολύ σημαντικό έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και αφορά την ψηφιοποίηση του πολιτιστικού και ιστορικού του αρχείου.

Συγκεκριμένα, έχει να κάνει με την ψηφιακή προβολή του αρχείου, του Μουσείου Παπαναστασίου, του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου και των Σπηλαίων Κάψια, μέσω των νέων τεχνολογιών και με την ολοκλήρωση του έργου, το πλούσιο αρχειακό υλικό των μνημείων θα είναι στη διάθεση ερευνητών και στο ευρύ κοινό.

Βασικός στόχος του έργου αυτού, είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος ψηφιοποίησης και η τεκμηρίωση του υλικού, σύμφωνα με παγκόσμια αποδεκτά πρότυπα, καθώς και η ανάπτυξη, μιας κατάλληλα δομημένης και οργανωμένης διαδικτυακής δομής, για την ηλεκτρονική προβολή και ελεύθερη ανάκτηση των αρχείων από κάθε πολίτη.

Απώτερος σκοπός είναι η προστασία του περιεχομένου των αρχειακών τεκμηρίων από τη φθορά του χρόνου, αλλά και η ανάδειξη της πολιτισμικής και ιστορικής σημασίας των αρχείων αυτών, μέσα από την παροχή πρόσβασης στα αρχειακά τεκμήρια, με χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Τα οφέλη για τους πολίτες είναι, βελτιωμένη ποιότητα πληροφοριών και πρόσβαση στο ψηφιακό υλικό, ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες τοπικού ή και κεντρικού επιπέδου, πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες που δεν θα ήταν δυνατό να προσφερθούν εκτός δικτύου, ιδιαίτερα λόγω των μεγάλων αποστάσεων, δυνατότητα προσπέλασης πολλαπλών υπηρεσιών μέσω ενός μόνο σημείου πρόσβασης, εξοικονόμηση πόρων από μετακινήσεις που τώρα πια δεν κρίνονται αναγκαίες, ταχεία και ποιοτική εξυπηρέτηση καθώς και επικοινωνιακή προσέγγιση κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά με τη χρήση πολυγλωσσικών εφαρμογών.

Βασική συνιστώσα του έργου αποτελεί και η κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων, μέσα από την ανάπτυξη προσβάσιμων από αυτούς εφαρμογών και υπηρεσιών, για το διαδίκτυο και τη βελτίωση της δυνατότητας πρόσβασης τους σε πληροφοριακά συστήματα.

Η δημοτική αρχή έκρινε σημαντικό, να δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και με το έργο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στο δήμο Τρίπολης να βρεθεί στην πολιτιστική πρωτοπορία της ψηφιακής εποχής, δημιουργώντας ένα χώρο διαρκούς διάδρασης και διαβούλευσης του επισκέπτη, με το ψηφιακό πολιτιστικό υλικό που θα προκύψει.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Κορυφή σελίδας


ΧΟΡΗΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ